×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всеки човек би искал да има „доживотна гаранция” за сърцето си. За съжаление обаче няма как да е така. Ако продължим започналото още в заглавието сравнение с машините, можем да кажем, че сърцето е една от частите в нашия организъм, която, за съжаление, може да е с „фабричен дефект” още от самото „излизане от завода”, т.е. още при раждането. Разбира се, имаме достатъчно време да си повредим сърцето по време на своя живот, но някои хора просто се раждат с дефект в „мотора”. Според статистиката, със сърдечен порок се появяват на този свят между 6 и 10  на хиляда новородени деца.

Някои дефекти се откриват чак в по-късна възраст, въпреки че ги е имало още при раждането. Хората обаче често отдават своето неразположение и оплакванията си на други болести, без да знаят коя е истинската причина.

Можем ли да живеем с него или не?



Вроденият сърдечен порок е аномалия на сърцето, с която човек се ражда. Сърдечният дефект може да е съвсем дребен, нов по-сериозни случаи – трудно съвместим с живота. При всяко положение с този проблем трябва да се занимава опитен кардиолог. Електрокардиограмата е най-малкото, което може да се направи за установяване на диагнозата. И да го кажем направо – тя е напълно недостатъчна, и ориентирайки се по нея, за нас е изключено да открием  и дори да заподозрем сърдечен порок. Такива изследвания са особено важни за професионалните спортисти, които рискуват сериозно живота си, ако имат скрит дефект, а в същото време подлагат сърцето си на тежки натоварвания. Неслучайно за съжаление сравнително често сме свидетели на внезапна смърт при млади и на пръв поглед здрави спортисти, като причината почти винаги е в сърцето.

Добрата новина е, че днес сърдечните хирурзи могат да отстранят напълно много дефекти, които доскоро се считаха за нелечими.

Сърдечните дефекти

За щастие, съвременната медицина позволява повечето сърдечни дефекти да бъдат оперирани още в най-ранно детство. Най-често дефектите са в т.нар. камери на сърцето или в отворите между тях. Често се наблюдават и недобре развити клапи, и аномалии на артериите. Неприятното е, че някои дефекти могат така и да не бъдат открити в ранна възраст, а симптомите им да започнат да се проявяват чак към четиридесетата, дори петдесетата година на пациента. При жените порокът може да даде сигнали по време на бременността или след раждането.

Освен случаите, в които сърдечния дефект остава дълго време скрит, има и друга специфична група пациенти – тези, които са били оперирани като малки, но след няколко десетилетия им се налага повторна операция. Като цяло обаче сърдечният порок може често да остане неоткрит, и да започне постепенно да се проявява с напредването на възрастта.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.