×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
За тайните на здравата коса разказва младата и безкрайно симпатична стилистка Ева Вучкова, която е професионалист в своята област от години. Тя винаги е в крак с новите тенденции и предлага най-актуалните и съвременни решения на клиентите си, като същевременно се съобразява с индивидуалностите на всеки.

 

  1. Кои са модните тенденции в прическите за лято 2013?


В класацията №1 за сезона пролет-лято 2013 държи дългата коса, която дори се налага като моден тренд. Ниска опашка, нисък кок или вълниста грива са сред най-предпочитаните прически. Желателен е пътят в средата за дългите коси, а за по-късите прически – равни и насечени, къси бретони. Женствените и вълнисти, свободно пуснати коси или пък елегантните кокове и плитки също са обект на интерес от страна на много дами.

Най-актуалните цветове варират между пясъчно русо, златисто-бежаво, златисто-медно, медно-червено, както и топлия шоколадов цвят. Така известният Омбре ефект, който беше хит миналия сезон, все още е предпочитан.

 

  1. Как да разберем каква прическа и какъв цвят биха ни отивали най-много?


Прическата и цветът, които са най-подходящи за нас, са тези които подхождат най-добре на пропорциите на нашето лице, на цвета на кожата и очите, и не на последно място – на физическите ни форми. Когато мой клиент ми се довери и поиска мнението ми, аз вземам предвид няколко фактора:

-          на първо място, съобразяваме неговата професия – дали цветът и прическата ще бъдат достатъчно добра визитка, спрямо онова, с което се занимава.

-          Физическите форми – дължината на косата е фактор дали ще подчертаем теглото и ръста или пък ще разсеем погледа от тях. Тук включваме и пропорциите на лицето – високо или ниско чело, големи или малки очи, подчертани скули или по-пухкави бузи, голям или малък нос, формата на ушите.

С помощта на правилната прическа и цвят на косата, можем да изкараме на преден план всичките си достойнства, което естествено ще повлияе и на самочувствието ни. Както и обратното – лошият избор на форма и цвят на косата, може да ни накара да си мислим, че не сме хубави и привлекателни.

 

  1. Какви специални грижи препоръчвате за често третираните коси?


Грижата, която всяка дама може да прилага сама у дома, е редовната употреба на правилните продукти за нейната коса. Това включва: шампоан, който добре почиства скалпа и подготвя косата за поставянето на не по-малко важната маска за коса, която да бъде съобразена със съответната дължина. Не на последно място е и поставянето на подходящ продукт без изплакване, който се грижи за косъма между едното и другото измиване. Най-накрая – преди да оформим прическата, поставянето на предпазващ продукт преди сешоара или пресата, ако евентуално ползваме такива.

 

  1. Има ли връзка между здравата коса и здравословния хранителен режим?


Едни от най-важните фактори всъщност е генът, който притежаваме. След него, от значение е разбира се и начинът ни на живот. Нека не забравяме, че винаги има начин да коригираме качеството на косата си, хранейки се целесъобразно.

 

  1. От какво трябва да се състои ежедневното ни меню, за да притежаваме красива и жизнена „грива”?


В менюто ни задължително трябва да присъстват рибата и морските храни. В случая, сьомгата е перфектната риба за целта. Зеленчуците, плодовете и яйцата също са от съществено значение за здравата коса. Авокадото пък конкретно е една моя лична препоръка за всички дами, които обичат да се грижат за косите си – то е богато на една от най-полезните и лесни за разграждане мазнини.

 

  1. Нуждае ли се косата от специална грижа през горещите летни дни и налага ли се да предпазваме и нея от ултравиолетовите слънчеви лъчи?


Силно препоръчвам през лятото да се ползват продукти с UV защита. Това е особено необходимо за боядисаните и изсветлявани коси, както и за онези, които са по-сухи и склонни към цъфтеж. Редица водещи брандове предлагат богат избор специални спрейове, ползващи се преди, след плаж, както и такива за ежедневни, градски условия. Това са продукти, които предпазват косата от изсушаване, от морската или хлорираната в басейните вода.

 

7. Толкова ли е полезно наистина да приемаме суплементи, съдържащи витамини, минерали, билкови екстракти и други естествени компоненти, които да подхранят косата и скалпа „отвътре”?



Омега-3 мастните киселини са едни от най-полезните за всяка жена компоненти. Магнезият, калцият, фолиевата киселина и витамин D3 пък, са магьосниците, които ще направят така, че косата да заблести и засияе от здраве. Те повлияват не само здравето на косата, но се отразяват благотворно още на ноктите и кожата.

 

  1. Каква козметична терапия за коса за външно третиране препоръчвате?


Една от най-хитовите терапии за коси, към момента е URS ултразвуковата терапия за възстановяване на косъма. Също много добри са кератиновата и маслената терапии. Препоръките ми в случая са да се ползват възможно най-натуралните продукти, които изключват парабени, фосфати и консерванти. В салона си работя с едни от най-добрите марки на световно ниво. Там предлагаме и прекрасни продукти за салонна и домашна поддръжка.

 

  1. Вярно ли е, че най-подходящите четки за коса са онези от естествен свински косъм?


Най-добрите четки за коса са онези от естествен косъм, комбинираните четки с естествен и силиконов косъм или пък много хитовите към момента изцяло силиконови ергономични четки. Силиконовите четки не наелектризират и не накъсват косъма и правят косата лъскава и подредена.

 

  1. Много жени се оплакват от тънка коса, а ако заедно с това тя често се и омазнява, нещата изглеждат безнадеждни. Какви грижи препоръчвате в подобни случаи? Как да „коригираме” тънката и мазна коса?


Мога да предложа доста варианти за коригирането на тънката и мазна коса. Съществуват редица терапии за скалпа и подходящи измиващи продукти, серуми за себорегулиране под формата на ампули с различни екстракти – тези с водорасли, евкалипт и ментол например, са много подходящо решение за мазни и тънки коси. Светлинната баня с лек, изсветляващ ефект също е много ефективен метод срещу проблема.

Има и още нещо, което да преобрази косата, която не харесваме – направата на подходящия цвят или кичури, може да придаде релеф и обем на тънката коса.

 

Правилната поддръжка, подходящите прическа и цвят, и качествените продукти, са трите фактора, безусловно необходими за здравата, лъскава и изпълнена с живот коса!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.