×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Бръчките са неизбежна част от остаряването и могат изцяло да променят начина, по който изглеждате. Научете повече какво ги причинява и как да се справите с тях.

1. Бръчките се образуват, когато остаряваме, защото:

А. Кожата губи своята еластичност с възрастта.

Б. Лицевата костна структура се свива.

В. Мастните жлези понижават функционалността си.

Г. Всички по-горе споменати.

 

2. Колагенът е част от:

А. Външния слой на кожата.

Б. Междинния слой на кожата.

В. Вътрешния слой на кожата.

 

3. Излагането на кой природен елемент причинява остаряване на кожата и бръчки?

А. Дъжд

Б. Морски бриз

В. Слънце

 

4. Кой от следните фактори ускорява процеса на остаряване на кожата?

А. Пушене

Б. Употреба на алкохол

В. Сън над 8 ч в денонощието

 

5. Жените са по-склонни към образуване на бръчки покрай устата, в сравнение с мъжете. Това твърдение е:

А. Вярно

Б. Невярно

 

6. Коя от следните причини може да причини бръчки с течение на времето?

А. Ако оставяме грима си през нощта.

Б. Диета за сваляне на теглото, богата на антиоксиданти.

В. Усмихването и мръщенето.

Г. Всички посочени.

 

7. Инжектирането на ботокс не е подходящо за вас, ако:

А. Имате увиснали клепачи.

Б. Трудно ви е да си повдигнете веждите.

В. При дълбоки белези или мазна кожа.

Г. Всички посочени.

 

8. Дермалните филъри третират бръчките като:

А. Не позволяват на мускулите под кожата да се стягат.

Б. Стягат подкожните мускули и съединителната тъкан.

В. Дават на кожата повече обем чрез подпълване.

 

9. Кое от изброените може да спомогне за намаляване и забавяне на образуването на бръчки?

А. Старателно измиване на лицето всеки ден.

Б. Консумиране на повече плодове и зеленчуци.

В. Консумиране на 4-6 чаши кафе на ден.

Г. Всичко изброено.

 

Верни отговори:

 

1. Отговор Г
Остаряването е основната причина за бръчките. Кожата губи своята еластичност, колагенът деградира и кожата задържа по-малко влага. Генетичната предразположеност също е от основно значение за това как и кога ще остарее кожата.

 

2. Отговор Б
Колагеновите фибри са основните структурни протеини в кожата, а еластинът е протеинът, който позволява на кожата да се разтяга. И двата протеина присъстват в междинния слой на кожата, наречен дермис. Дермисът е отговорен за бръчките, понеже фибробластите, които синтезират колаген и еластин, се намират в този слой.

3. Отговор В
Ултравиолетовата радиация (UVA и UVB) от излагането на слънце е най-важната причина за преждевременното остаряване на кожата и образуването на бръчки. UV лъчите стимулират кожата да произвежда определени ензими, които потискат колагеназата, което уврежда колагеновите фибри. UV лъчите също причиняват натрупване на абнормален еластин.

4. Отговор А
Пушенето ускорява остаряването на кожата, защото никотинът в цигарата намалява притока на кръв към кожата, лишавайки я от необходимото количество кислород. Пушенето също уврежда колагена и еластина, като предизвиква увисване и преждевременно сбръчкване на кожата.

5. Отговор А
Жените имат по-малко потни и мастни жлези около устата в сравнение с мъжете, така че по-малкото кръвоносни съдове и овлажняване на кожата в тази зона допринася за появата на бръчки.

6. Отговор В
Повтарящите се изражения на лицето като усмивката, мръщенето, мимиките и др. води до фини линии и бръчици. Всеки път като използвате лицев мускул, остава бразда под повърхността на кожата. И когато кожата остарява, тя губи своята гъвкавост и не е способна да се върне в предишното си състояние. Тогава тези бразди остават перманентно на лицето ви.

 

7. Отговор Г
Инжектирането на ботокс действа чрез блокиране на химично вещество, което сигнализира на мускула да се свива, с други думи, парализира мускула. Той не може да изглади всички бръчки и е подходящ само за козметична употреба при мимически бръчки. Инжектирането на ботокс може да причини проблеми, ако имате увиснали клепачи, трудности при повдигането на веждите, излишна кожа по клепачите, дълбоки белези, дебела или мазна кожа или ако бръчките не могат да се изгладят като ги издърпате с пръсти.

8. Отговор В
Филърите се инжектират в дълбоките бръчки на лицето, за да подпълнят и така да изгладят бръчките. Филърите обикновено се състоят от колаген, хиалуронова киселина, калциев хидроксилапатит или полилактична киселина.

 

9. Отговор Б
Плодовете и зеленчуците съдържат антиоксиданти, които се борят с вредата от свободните радикали и спомагат срещу фотоостаряването. Според изследване диета, богата на зеленчуци, зехтин, риба и зеленчуци и бедна на масло, маргарин, млечни продукти и сладки изделия, предпазва от бръчки, причинени от слънцето.

Коментари (2)

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.