×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Транквилизаторите повишават риска от слабоумиеФренски учени установиха, че приемът на транквилизатори (лекарства срещу стрес и нервно напрежение) от възрастни хора увеличава риска от развитие на слабоумие, съобщава, MedPage Today. Група учени под ръководството на Бернар Биго от Университета „Сегален” в Бордо  е обобщила данните от 15-годишно наблюдение на повече от 1000 възрастни хора, чиято средна възраст в намалото на проучването е била 78 години.

Всички те не са приемали анксиолитици (успокоителни) от групата на бензодиазепините през първите три години. Нито един от участниците не е имал признаци на деменция. В течение на 15 години сред тази група били засечени 476 случая на деменция. Рискът от развитие на слабоумие се оказал 1,6 пъти по-висок при тези хора, които започнали да приемат транквилизатори в сравнение с контролната група. Учените са отчели и допълнителните рискови фактори като възраст, пол, образование, приемат на лекарства за диабет и сърдечносъдови заболявания.

Транквилизаторите се използват при терапията на тревожни и панически разстройства, безсъние и епилептични припадъци. На базата на своите изследвания, публикувани в British Medical Journal, френските учени препоръчват на медиците да се отнасят с повишено внимание при изписването на бензодиазепини на възрастни хора.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.