×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

От незапомнени времена хората използват всевъзможни билки, треви, корени и растителни екстракти за лечение на различни видове заболявания. Но освен за приготвяне на лекарствени продукти, растенията имат широко приложение и при производството на така наречената „фитокозметика".

Определението „фитокозметика" произлиза от латинската дума „phyto", която в превод означава „растение". Фитокозметиката е висококачествена козметика, с натурална основа и растителен произход, произвеждаща се в съответствие с последните научноизследователски разработки в сферата на козметологията и ботаниката. Фитокозметиката се отличава с високо съдържание на ценни екстракти от лекарствени треви, чийто целебен ефект се усилва в комбинация с други натурални съставки.

В състава на фитокозметиката, както и на всяка друга козметика влизат множество различни компоненти: екстракти, есенции, витамини, фитохормони, консерванти, аромати и много други вещества, извлечени от растенията. Всички тези компоненти изпълняват конкретни и много важни функции: екстрактите имат общ стимулиращ ефект и питателно действие, консервантите служат за защита на козметичните препарати от разложение, а ароматните добавки придават на козметичните продукти приятен мирис.

Биофлавоноиди

Съвременните методи за изследване позволяват все по-дълбоко да се изучават свойствата на растенията и след това по-ефективно да се използват за изготвяне на козметика. Изключително полезни компоненти, открити в състава на растенията, са специфичните водоразтворими вещества наречени биофлавоноиди, които играят важна роля във фитокозметиката и фитотерапията, поради широкия спектър на биологичната си активност.

Биофлавоноидите имат ефект подобен на този на антиоксидантите. Те притежават противовъзпалително и витаминизиращо действие, укрепват стените на кръвоносните съдове и нормализират мастния и белтъчния обмен в клетките. Биофлавоноидите съхраняват здравето и младостта на кожата и предотвратяват преждевременното стареене. Те са нетоксични и не предизвикват алергии.

Активни компоненти

Сериозно преимущество на фитокозметиката дава фактът, че тя действа значително по-меко от синтетичните продукти. Основните ѝ компоненти са извлечени от растителни клетки, в които протичат процеси, сходни с тези, които протичат в клетките на човешкия организъм. При това можем само да завиждаме на тази икономичност, стабилност и автоматичност на „производствените" процеси на растителните клетки. Всяка растителна клетка е като уникална жива микрофабрика с нищожно малки загуби на енергия.

Съвременната натурална фитокозметика се отличава не само с биологично активните съставки и растителните екстракти, които съдържа, но и с тяхната комбинация и взаимодействие с други вещества. Съставните части във фитокозметиката се съчетават така, че действието на едната ефективно да допълва и усилва действието на другата, увеличавайки по този начин диапазона на въздействие на продукта като цяло.

Различните комбинации от растителни елементи се правят от лекарите-козметолози в зависимост от предназначението на козметичния продукт (стимулиране на растежа на косата, стесняване на порите на лицето и др.). Действието на растителните компоненти се усилва, също така, чрез добавяне на различни биотехнологични продукти: ферменти, белтъчни хидролизати, витамини и полизахариди, което позволява да се стимулират защитните и възстановителните функции на кожата и да се нормализират обменните ѝ процеси.

Свойства на някои от растенията, които се използват при производството на козметични продукти:

Царевично масло: притежава омекотяващо действие.

Конски кестен: притежава антицелулитно и съдоукрепващо действие.

Бръшлян: има тонизиращо действие.

Майорана: оказва стимулиращо и пикочогонно действие.

Лимон: има избелващо действие.

Розмарин: притежава пикочогонно, стимулиращо, овлажняващо и антиоксидантно действие.

Салвия: стимулира капилярите и притежава пикочогонно действие.

Репей: притежава пикочогонно и антиоксидантно действие.

Жълта комунига: има тонизиращ ефект

Кофеин: бори се с мастните клетки.

Жен-шен: притежава възстановяващи, укрепващи и тонизиращи свойства;

Планинска арника: оказва възстановяващо и стимулиращо въздействие;

Хмел: притежава силно укрепващо действие.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.