×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Алтернативни методи за лечение и можем ли сами да си помогнем, за да спрем или забавим развитието на болестта.

За очистването на организма от слузта, за диетата, баните и инхалациите, упражненията за тялото и ума, са нужни много воля, постоянство, търпение и увереност, за да се постигне положителен резултат.

 

Също така болният трябва да се въоръжи с предпазливост и внимание, особено когато хроничният бронхит е довел до някакви усложнения. В последния случай консултацията с лекар – специалист по «алтернативна медицина» е задължителна.

 

Рейки

Методът е особено полезен при това заболяване, тъй като успокоява и задълбочава дишането, с което спомага за евакуацията /придвижването/ и изхвърлянето на секретите. С успокояващото  нервната система въздействие, този метод е отличен за профилактика на спазмите и обструкцията.

Рейки Първо ниво - Пълен рейки сеанс всеки ден – 1-2 пъти и повторно подаване в позициите на главата, белия дроб и сърцето.

Рейки Второ ниво –  както при Първо. Освен това:

 

Упражнение 1– визуализирайте здрав белия си дроб, помогнете си с картинки от интернет или анатомични атласи. С помощта на Символа на силата минете през носа, устата, трахеята, бронхите, бронхиолите и достигайки  алвеолите, ги изпълнете с енергията.



Визуализирайте меридиана на белия дроб и преминете със символа на силата по цялата му дължина от крайната към началната точка и обратно. Повторете няколко пъти.

 

 

 

 

Мудри




 

Бронхиална мудра - При всички видове заболявания на бронхите и при т.нар. повърхностно дишане. Дарява сила, укрепва тялото, ума и душата.

Изпълнение - върхът на кутрето се поставя в основата на палеца. Върхът на безименния се допира до първата сгъвка на палеца. Средният пръст докосва върха на палеца. Показалецът е изпънат.
Изпълнява се  по 5 минути, 5 пъти на ден.

Мудра Шакти ( Шакти - богинята на жизнената енергия )

Засилва дишането в долната част на гърдите. Дарява спокойствие, хармония, дълбок мир.

Палецът на всяка ръка е сгънат към дланта; показалецът и средният го обгръщат без напрежение; безименните и кутретата се допират с върховете си.
При необходимост, или 3 пъти дневно по 12 минути.

Не злоупотребявайте: честото или продължително прилагане на тази мудра може да доведе до постоянна сънливост.

Линга мудра (Повдигаща мудра)

При всички простудни заболявания на: гърло; бели дробове - разтваря натрупания секрет; дихателни проблеми, свързани с промяна на времето; кашлица; хрема; синузит. Поддържа телесната температура; повишава имунитета; регулира наднорменото тегло. Дарява духовна устойчивост.
Пръстите са сплетени. Палецът на едната ръка сочи нагоре. Палецът и показалецът на другата го обхващат, като се допират.
За профилактика: Веднъж дневно, 15-20 минути.
За лечение: 3-4 пъти дневно по 15 минути.

За по - добър ефект, Рейки Първо ниво се комбинира с подходящите за целта мудри. Символите на Второ ниво многократно увеличават ефекта от мудрите.

Комплексът от мудри винаги започва с Универсалната Гиан мудра и завършва с Атманджали.

 

Йога

Много важно е да се потърси мнението на опитен инструктор по Йога за подбора на упражненията, защото ако при обикновен хроничен бронхит дишанията с постепенно увеличаващо се задържане на дъха  допринасят за излекуването му, при наличие на придружаващ белодробен емфизем същите тези упражнения за противопоказани. Пушачите, които все още не са развили усложнения, могат спокойно да изпълняват дихателни упражнения, ако няма други противопоказания за това.

Коремно дишане

  • поставете едната си ръка на гърдите, а другата на корема над пъпа


 

  • вдишайте бавно през носа и усещайте как ръката върху корема се повдига нагоре, ръката върху гърдите остава неподвижна.


 

  • издишайте бавно през носа и усещайте как ръката върху корема слиза надолу, а другата е неподвижна.


 

Ци гун - древна китайска медитативна система с грациозни движения и дихателни упражнения.



Подпирането на небето с преплетени пръсти помага за увеличаване капацитета на белите дробове, за освобождаване от умората, за подобряване на баланса и за укрепване на мускулите и костите на гърба и кръста. Оказва и общ мобилизиращ ефект върху мускулите и вътрешните органи на цялото тяло.

 

Вдигане и спускане на петите за разтърсване на тялото и за лекуване на всички болести

1. Заемете позиция "Мирно" със събрани или поставени на не повече от

няколко сантиметра един от друг крака. Дръжте дланите отворени, свободно

висящи отстрани на тялото, а краката изпънати.

2. Вдигнете двете пети едновременно от земята, така че да се балансирате

върху пръстите на краката. Погледът ви е отправен право напред или леко

нагоре.

3. Бързо спуснете двете пети върху земята, разтърсвайки цялото тяло.

4. Докато вдигате петите, вдишвайте, а когато ги спускате - издишвайте.

5. Повторете 8 пъти.

 

Иглотерапия

При този метод се въздейства върху биоактивни точки в организма, което предизвиква отделянето на вещества, които нормализират провеждането на нервните импулси и възстановяването на увредените тъкани. Както всеки друг от т.н. алтернативни методи за лечение и този има добър ефект в началните стадии на заболяването и се прилага при хроничен бронхит за профилактика на обструкцията /запушването на бронхите/ и дихателната недостатъчност, които са крайните стадии на ХОББ.

 

Акупресура

2. Масажирайте акупунктурната точка Дзи цюен

Тази акупунктурна точка се намира по меридиана на сърцето, във вдлъбнатината под мишницата.Честото масажиране на тази точка активира кръвообращението, грижи се и защитава белите дробове, подобрява дишането.Поставете показалеца и средния пръст върху вдлъбнатината под мишницата и ги движете напред и назад.Натискайте нежно.Няма нужда да използвате сила.

2. Масажирайте акупунктурната точка Лие Цюе.











 

 

 

 

 

Фитотерапия

Провеждането на фитотерапия при дълготрайните бронхити е нелека задача. Необходимостта тя да е продължителна води до привикване и относителна неефективност на някои от съставките в билковите смеси, което налага периодична смяна на комбинациите. Освен заменянето на едни билкови растения с други разнообразяването на методите също подобрява резултатите; например вътрешното приемане на водни извлеци може да се съчетае с ароматерапия и хомеопатия.

Ето и една примерна рецепта за хроничен бронхит:

по 50 гр стръкове мащерка, борови връхчета, стръкове великденче и босилек, по 25 гр теснолист жиловлек, медуница, градински чай и стръкове от миризлива теменуга се смесват. От тази смес се взимат 2 суп. лъж. и се варят 5 мин в 700 гр вода. Пие се 4 пъти по 1 винена чаша, 15-20 мин. преди храна и около половин час преди лягане.

 

В заключение, много важно е болният да разбере, че посочените по-горе методи на лечение ще имат успех само ако се прилагат едновременно в комбинация от няколко съвместими един с друг. Комплексният подход в лечението на хроничния бронхит придобива изключителна важност, изхождайки от това, че нелекуването или занемаряването на това заболяване може да доведе до преждевременна инвалидизация.

 

Примерна комбинация:

Рейки, мудри, йога – постоянно ежедневно; акупресура, хомеопатия няколко курса годишно, балнеолечение, инхалации, кинезитерапия – 1-2 пъти годишно в специализирани рехабилитационни центрове, определени от НОИ. https://www.noi.bg/newsbg/1973-pro2013

 Първа част на статията може да прочетете тук

За индивидуално определяне на подходящите методи, пишете ни!

 

Текст: д-р Аелита Петрова

лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 




 

 

 

 

 

 


Коментари (4)

    • Виолета
    • 2019-04-29 17:42:36
    Здравейте!Баща ми има ХООБ .Правя му Рейки и практикуваме дишане.Вече е на кислород и има храчки.Бихте ли ми казали нещо за отхрачване?Благодаря!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-05-03 10:54:14
    Здравейте, Чудесно е, че прилагете рейки метода, поздравления! Подходящ продукт с отхрачващо действие - Air-Power®.
    • Виолета
    • 2019-11-23 04:40:04
    Здравейте!Какви витамини да се вземат при Хооб.Баща ми пие,чер бъз ,сребъна вода .Сега взехме небулизатор.Кое лекарство да ползваме?Благодаря!
    • Борис Гинчев магистър-фармацевт
    • 2019-11-28 11:33:03
    Здравейте, Виолета! Въпреки, че ХОББ е сериозно заболяване, свързано с анатомични и физиологични нарушения, и трудно се поддава на диетична или витаминозна терапия, съществуват някои природни продукти, които могат в немалка степен да облекчат състоянието. Ето някои от тях, за които има натрупан доказателствен материал: 1) Витамин D3 (холекалциферол). Установено е, че болните от ХОББ имат генетична предразположеност поради вариация в гена за витамин D3–свързващия протеин (DBP), който пренася образувания в кожата (все още неактивен) витамин D3 към черния дроб и после към бъбреците за превръщането му в биоактивната му форма (1,25-дихидроксикалциферол). След това, активният витамин се разнася до костите и тъканите, където участва в изграждането на костно вещество и увеличаване на костната плътност, а в белия дроб стимулира активността на Т-клетките и макрофагите, които неутрализират чуждите тела и патогенните микроорганизми. У болните с ХОББ този транспорт на витамина (чрез DBP) е нарушен в значителна степен и затова те са изложени на риск от остеопороза и от белодробни инфекции, които при този намален дихателен обем могат да бъдат животозастрашаващи. Ревита предлага високодозиран витамин D3 (5000 IU) на Nature’s Way (240 капс.), който позволява с една капсула дневно да се приеме доза, значително надвишаваща минималните дневни изисквания и оказваща терапевтичен ефект, но без риск от предозиране. Една опаковка е достатъчна за цели осем месеца. Разбира се, витамин D3 може успешно да се съчетае с Калций фактор на Natural Factors, който е под формата на цитрат и има много добра усвояемост – особено, ако вече е налице остеопоротично изменение в костната плътност. 2) Магнезий и масло от черен кимион. У болните с ХОББ, мускулното усилие за осъществяването на нормално дишане може да достигне десет пъти по-високи стойности от това на здравите хора, което е сериозно натоварване. Засяга се дейността както на неволевата гладка мускулатура, така и скелетната междуребрена мускулатура, която организмът в беда активира засилено. Това може да доведе до болки, скованост и увеличено съпротивление на мускулите и постепенно дишането се превръща в мъчение. Облекчаването на единия и на другия тип мускули става по два различни подхода – - Скелетната мускулатура на гръдния кош реагира добре на Магнезий (най-добре бисглицинатът на Webber, който е от 200 мг – една или две капсули дневно), който се усвоява бързо и е много нежен към храносмилателната система (за разлика от оксида или карбоната на магнезия); - Гладката мускулатура, която поддържа дишането на базово ниво и по време на сън, се повлиява от Маслото от семена на черен кимион. В семената на това растение се съдържат съставки с противовъзпалително, противоалергично и релаксиращо гладката мускулатура на бронхите и трахеята. Продуктът на Nature’s Way е ценен поради това, че е стандартизиран на точно определено съдържание на най-активното вещество от маслото – тимохинонът. Той, заедно с другия активен компонент – нигелонът, понижава продукцията на провъзпалителните интерлевкини и намалява образуването на отоци в дихателната система. Добавянето на това масло към диетата може да намали мускулните усилия при дишане и да разреди бронхиалните пристъпи. Има данни и за благоприятно повлияване от витамин А и витамин С, което най-вероятно се дължи на антиоксидантното действие на двата витамина, а също и на факта, че витамин С стабилизира структурата на съединителната тъкан в белите дробове и навсякъде в организма (С идва от collagen). Те могат също да се приемат като добавка – витамин А по 10 000 IU дневно, а витамин С – по 500 мг. Но основните специфични нутриенти са витамин D3, магнезият и маслото от черен кимион. Колкото до лекарствата, техният избор и дозировка е изцяло в компетенцията на лекаря, който води Вашето лечение. Ние можем да Ви дадем лекарствена информация, но без препоръка кои да използвате. Поздрави, Борис Гинчев магистър-фармацевт

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.