×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
отслабване, диабет Хромът е един от най-важните микроелементи. Посредством участието си в съединението, наречено глюкозно-толерантен фактор (GTF), той заема ключово място в метаболизма на въглехидратите. Веществата, включени в глюкозно-толерантен фактор, са от изключително значение за баланса на кръвната захар. Както вече споменахме, едно от тези вещества е именно хромът, аминокиселините цистеин, глицин и глутаминова киселина, и никотиновата киселина.

Хромът поддържа нормалните нива на глюкоза в кръвта и подобрява дейността на инсулина. Той подпомага производството на енергия и отговаря за синтеза на мазнините, белтъците и холестерола.

Смята се, че недостигът на хром в организма може да бъде една от главните причини за покачване на теглото, развитие на диабет и високи нива на холестерол в кръвта.

Установено е, че при системна консумация на продукти от бяло брашно, както и на рафинирана захар, нивата на хром в тялото рязко намаляват. Факт е, че бялото брашно и захарта не само са бедни на хром, но и водят до още по-голяма загуба на хром от допустимото.

Как действа хрома?

Като най-активната съставка на глюкозно-толерантния фактор (GTF), хромът е от изключително значение за контрола върху нивата на кръвната захар и правилното действие на инсулина. Главната роля на инсулина е да подпомага усвояването на глюкозата, чиито източник са основно въглехидратите. Така глюкозата не остава в кръвта, а се приема от клетките, благодарение на което те разполагат с достатъчно енергия.

Това означава, че нормалното усвояване на въглехидратите, увеличаването на енергията в клетките и изгарянето на мазнините, зависят основно от наличието на достатъчно хром в организма.

Доказано е, че хромът спомага за регулира нивата на кръвната захар, допринася за контрола върху телесното тегло, намалява апетита за сладко и подпомага обмяната на мазнините и въглехидратите.

Кой се нуждае от хром?

Болните от диабет или сърдечно-съдови заболявания, имат завишена потребност от хром. Организмът има нужда от повече хром и при продължителен стрес, психо-емоционални травми или физически наранявания.

Хората, които страдат от липса на енергия, не се хранят пълноценно и искат ефективно да се справят с излишните мазнини, също могат да приемат хром.

Интересен факт е, че резултатите от множество съвременни проучвания доказват, че хром може да бъде прилаган в случаите на депресия. Имайки предвид, че глюкозата е крайно необходимо за мозъка гориво, тези нови открития звучат логично. Мозъкът, който не получава достатъчно енергия, е по-склонен към раздразнителност – такива хора, много по-често от останалите се чувстват уморени, безжизнени и без тонус. Към момента, учените правят опити да използват хром самостоятелно или като съпътстващо лечението средство в случаите на тежка или умерено тежка депресия.

Резултатите от други, сравнително нови проучвания на специалисти от Университета Дюк, посочват, че между депресията и диабета съществува тясна връзка. Според тези теории, диабетиците са много по-податливи на депресия, в сравнение с останалите. Авторите на тези проучвания смятат, че е възможно депресията да отключи резистентност към инсулин. Това се случва с помощта на кортизола – хормонът на стреса, който повишава и нивата на депресия.

Хромът играе важна превантивна роля или дори може да участва в лечението на заболявания и състояния като високи нива на холестерол и триглицериди, хипогликемия, наднормено тегло и затлъстяване, псориазис, глаукома, акне, диабет тип 2 и др.

при диабет, за отслабване

Ако попадате в групата на нуждаещите се от допълнителен прием на хром, ви препоръчваме продукта Хром комплекс на американската компания – Nature’s Way. Nature’s Way е световно известна марка и лидер в производството на натурални и билкови хранителни добавки. Богатата палитра на бранда наброява над 700 природни продукти, събрали опита и традициите на билковата медицина.

Тривалентният висококачествен хром на Nature’s Way подобрява ефективността на инсулина и подпомага метаболизма на въглехидратите, мазнините и белтъчините. Приемът на продукта се препоръчва и за регулиране на глюкозния метаболизъм и изгарянето на излишните мазнини. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.