Апигенин, вещество, открито в много плодове и зеленчуци и най-вече в
целината и магданоза, може да помогне при лечение на агресивни форми на рак на гърдата. До този извод са стигнали учени от Университета в Мисури (САЩ). Изследователите са на мнение, че редовният прием на апигенин може да доведе до свиване на туморните клетки. "Това е първото по рода си проучване, но се надявам в бъдеще да има много подобни, които да открия пътя към лечението на този опасен вид рак. Засега се знае, че апигенинът се съдържа в големи количества в целината, магданоза и копъра. Той е изключително ефективен срещу раковите клетки”, казва проф. Салман Хадер, ръководител на проучването. По време на тестовете Хадер и колегите му имплантирали клетки от смъртоносния, бързо развиващ се вирус на рака на гърдата в опитни мишки. Някои от тях получавали апигенин в допълнение с диетата си. Други – не. Оказало се, че раковите клетки на животинките, лекувани с полезното вещество се свиват и туморът почти изчезва.
"Все още не знаем какви химически процеси протичат в организма, но засега сме сигурни, че апигенинът забавя прогресията на раковите клетки”, казва проф. Хадър. „Химиотерапията има тежки странични ефекти – повръщане, болки, косопад и др. Дори и във високи дози апигенинът е безопасен. Той е природно допълнение към лечението на един от най-опасните видове рак. Веществото може да се набави чрез ежедневна консумация на определени плодове или зеленчуци”, допълва специалистът.
Ревита Ви препоръчва при ракови образувания
Супер Шийтаке 275 mg
Супер Агарикус 245 mg
Майтаке D-фракция стандарт 160 mg
Супер Кориолус 200 mg
Мико дифенс, 1 000 mg
Чесън & магданоз, 545 mg
Зеленчуков антиоксидант, 450 mg
Целина 75 mg, при хипертония, подагра, и ревматизъм
Коментари (0)
Нов коментар