×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Черният бъз срещу птичи грип Само преди няколко седмици Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че смъртоносният птичи грип се завръща. Вече е открит нов мутирал щам на H5N1 или т.нар. птичи грип. Добрата новина обаче е, че съществуват клинични доказателства, че екстрактът от черен бъз категорично помага за превенция и лечение на опасното заболяване. Разбира се, добрата лична хигиена, здравословното хранене и укрепването на имунната система са от огромно значение за предпазване от смъртоносната болест. Предлагаме ви отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с черния бъз и птичия грип.

Екстрактът от бъз наистина ли помага при птичи грип?
За първи път вирусът на опасната болест се появи през 2003 г. Това даде време и възможност на учени да направят редица изследвания за връзката между черният бъз и лечението на заболяването. През 2006 г. вече имаше категорични доказателства, че екстрактът от бъз е 99% ефективен при унищожаването на вируса H5N1 (близък родственик на ”новооткрития” бацил на свинския грип). Освен това с течение на годините проучвания от целия свят показаха, че растението значително намалява продължителността и тежестта на грипни вируси тип А и В.


Може ли черният бъз да предизвика т.нар. цитокинна буря?
Данните на СЗО сочат, че птичият и свинският грип са убили най-много млади хора на около 20 – 25-годишна възраст. Едно от обясненията е, че по-възрастните имат определена защита поради предишни прекарани инфекции. Според изследователите вирусите на грипът убиец могат да причинят свръхреакция на имунната система или т.нар. цитокинна буря. Цитокинните са протеини, които тялото отделя, когато е нападнато от чужди организми. Те активират работата на белите кръвни телца. Свръхпродукцията им обаче може да предизвика треска, задържане на течности и кървене, което пък е причина за смърт. Цитокинните бури са неконтролирани реакции на имунната система. Тоест прекаленото засилване на имунната система също е опасно. Засега контролирани тестове сочат, че екстрактът от бъз не може да доведе до свръхпроизводство на бели кръвни телца. Все пак учените предупреждават, че когато вземате имуностимуланти не бива да прекалявате. Важно е да следвате точното указание на опаковката.


Безопасен ли е черният бъз за децата?
Децата могат да вземат екстракт от черен бъз, за да се защитят от опасността птичи грип. Растението няма никакви странични ефекти. Благодарение на антиоксидантните си свойства той се счита за изключително добро средство при превенция и лечение на опасната болест. Комбинацията на черен бъз с цинк, ехинацея и прополис удвояват действието му.


Какви са страничните ефекти на черния бъз?
Невероятно, но факт – досега не са открити странични ефекти на стандартизирания екстракт от черен бъз. Това показва и мащабно проучване проведено в САЩ през 1995 г.
Важно е да знаете, че ако страдате от алергия към други плодове, зеленчуци и билки, трябва да сте по-предпазливи с приемането на черния бъз.


Може черният бъз да взаимодейства с други лекарства срещу грип?
Все още не са открити данни, които да сочат, че черният бъз пречи на действието на лекарствата срещу настинка и грип. Има редица случаи, които показва, че комбинацията между черен бъз и стандартно лечение при грип помага на пациентите да се справят по-бързо със заболяването. Няма и негативни взаимодействие с медикаменти срещу високо кръвно налягане и диабет.
Разбира се, ако подозирате, че сте болни от птичи грип веднага да потърсите лекарска помощ. Специалистът ще ви даде най-добрите съвети какво да предприемете.


Ревита Ви препоръчва

Черен бъз (плод & цвят), 575 mg

Самбукус за деца сироп, 120 ml


Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус сироп, 120 ml

Самбукус (без захар) сироп, 120 ml

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.