×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Черен бъз

 

 

 

Бъзът е растение, което съществува от векове. По света има повече от 5 вида и 30 подвида бъз. Смята се, че черният бъз (Sambucus nigra) има най-силно изразени лечебни свойства. Той се среща в Европа, Северна Америка и Северна Африка. Най-широко приложение намира като имуностимулатор, както и като средство за поддържане на сърдечно-съдовата система заради високотото съдържание на антиоксиданти в състава си.

 

Изследванията върху бъза започват пред 80-те години и се радват на все по-голям растеж. Първите изследвания са разглеждали само активните моновещества, но изключвали другите съставки на естествения плод, които са жизнено важни за биодостъпността и метаболизма на активните вещества. Най-новите изследвания са по-холистични, отчитат естествената матрица на плода, която включва витамини, минерали и други микроелементи. Ключово за действието им е не само съдържанието на полифеноли, но и синергичното действие на съставките, което води до стимулиране на ензимните процеси.

 

Естествен стимулант на имунната система. Полифенолите и пектините в черния бъз регулират факторите свързани с функционирането на имунната система. В изследване, публикувано в списанието на Обществената научна библиотека PLoS One през 2012 година, екстрактът от черен бъз увеличава активността на индуцираната от бета-интерферонa бактерия Lactobacillus acidophilus в дендритните клетки. Това показало, че черният бъз има антивирусен и имуноподсилващ ефект.

 

Дендритните клетки са жизнено важни за човешката имунна система, тъй като те преработват антигените и ги предават на други бели кръвни клетки, които се активират по време на този процес. В друго изследване се проследило действието на пептидните полимери, изолирани от черния бъз. Те имали мощно действие за стимулиране на макрофагите и фиксиращо действие върху системата на комплемента. Полизахаридът арабиногалактан е сред компонентите, които са отговорни за това действие.

 

Полезен за дихателната система. Проучване проведено през 2016 година върху 7 000 души посочва имунитета и устойчивостта към настинки като втория по важност здравен проблем. Статистически се е увеличил броя на респираторните инфекции, а те са свързани с пътуванията на хората по света. Респираторните заболявания засягат до 20% от , като най-често се срещат инфекциите на горните дихателни пътища, особено при пушачи. Профилактичният прием на екстракт от черен бъз се оказва доста обещаващо средство за намаляване на риска от заболявания на дихателните пътища, особено в случаите на тютюнопушене.

 

Мощен антиоксидант. Освен че е чудесно средство срещу настинка и грип, черният бъз помага и за унищожаването на свободните радикали в тялото. Той съдържа полифеноли, включително антоцианини със силно защитно действие срещу окислителния стрес. Това е особено полезно за сърдечно-съдовата система и защитата от болести. Екстрактите от черен бъз подобряват кръвообращението, укрепват кръвоносните съдове и подпомагат сърдечната дейност. Според данни от проучвания, дългосрочният прием на екстракт от черен бъз има трайни ползи за сърцето и кръвоносните съдове, особено за хора с високо кръвно налягане и висок холестерол.

 

Вижте серията продукти Самбукус със съдържание на черен бъз ТУК! Производител: Nature's Way, USA - компания с 50-годишен опит в производството на натурални продукти за здраве!

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.