×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Често хепатитът е със симптоми на лек грипПрез тази зима ще има грипна епидемия, която ще бъде по-голяма, отколкото предишната. Но нещо страшно и извънредно не се очаква, смята д-р Тодор Кантарджиев, земестник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По тревожното в момента според лекари инфекционисти в София е, че на практика има епидемия от хепатит А. Коварното е, че дори хора, които спазват висока битова хигиена, не са защитени напълно от болестта поради масовото й разпространение. Причината е, че от четирима  - трима не развиват типичните симптоми с пожълтяване и рядко се обръщат към лекар специалист. При тях заболяването протича като лек грип, обяснява поясни д-р Ангел Кунчев, главен здравен инспектор в МЗ.

Изключително важно сега е не само да се спазва добра лична хигиена, но и обществената да бъде на висота. Мръсните обществени тоалетни, а и заниженият контрол във фирми и заведения, които приготвят храна, също могат да се превърнат в източник на заразата. Вирусът на хепатит А се предава само по орално-фекален път. Дори и тези, които карат леко болестта, го излъчват в количества, които могат да заразят околните. Особено ако не са си измили ръцете както трябва на излизане от тоалетната. Едновременно с добрата хигиена трябва да се полагат повишени грижи и за укрепването на общия имунитет на организма.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.