×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Шамарите водят до депресияЗа много родители шамарите са най-добрият начин за възпитание за едно дете. Пляскането на малчуганите обаче води до повишаване на риска от психични проблеми в зряла възраст. Това твърдят канадски психолози от Университета на Манитоба, (Канада). Децата, които са били шамаросвани като малки са предразположени към тревожни разстройства, депресия, злоупотреба с наркотици или алкохол след години. Това е първото по рода си изследване, което показва връзката между подобни методи на възпитание и психичните проблеми. В тестовете са участвали 6 000 доброволци. Оказало се, че повече от 70% от хората, преживели физически наказания като малки (блъскане, грубо хващане, бутане, плескане или ритане), са много по-склонни да развият психични проблеми. Резултатите от проучването показват, че боят увеличава опасността от депресия и дори шизофрения с между 2 до 7%.
Учените предупреждават, че шамарите не са най-добрият начин за възпитание на детето. Засега само в 32 държави телесните наказания на деца са забранени. В много страни по света обаче, включително САЩ и Канада, все още родителите могат да бият децата си без това да се преследва от закона.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.