×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Шокиращи факти за рака на кожатаПиковият сезон на кожните заболявания е лятото. В последните години са диагностицирани повече от всякога случаи на рак на кожата при млади хора. Малко хора знаят, че той е напълно лечим и е един от най-лесно лекуващите се видове рак. За да се предпазите, трябва да прочетете малко и да се защитите. Ето и няколко факта за рака на кожата, които могат да ви шокират:

1. 90% от случаите на рак на кожата (без меланома) са причинени от ултравиолетови лъчи.

UV лъчите са виновни за повечето немеланомни форми на рак на кожата.  Не сте никак защитени, ако се подлагате дълго време на слънце, ходите често на солариум.

 

2. Почти всеки час един човек умира от меланома.

Грешно е да се смята, че не може да се умре от рак на кожата. За съжаление тази година ще умрат около 8 000 души от рак на кожата в Америка. Около 2 800 души пък ще умрат от немеланомна форма на рак на кожата. Повечето от тези предвидени смъртни случаи могат да бъдат предотвратени с напревременно откриване и лечение.

3. Случаите на рак на кожата наброяват 50% от всички видове рак.

Ракът на кожата е най-често диагностицираният вид рак. Най-големият виновник са ултравиолетовите лъчи. Превантивна мярка са прегледите при лекар поне веднъц годишно и предпазване от слънчевите лъчи.

4. През тази година се очакват над 1 милион диагностицирани с рак на кожата.

Американската асоциация за борба с рака твърди, че се очакват 1,5 милиона души да се разболеят от рак на кожата. Те препоръчват да се пазим от слънцето и да не използваме солариум.

5. Ракът на кожата е най-опасен за афро-американци, азиатци и латиноамериканци.

Вероятността афро-американци, азиатци и латиноамериканци да развият меланом е много малка. Въпреки рискът от смърт при тях е много по-висока. И все пак е хубаво да се знае, че никоя етническа група не е застрахована.

6. Всеки един от трима европейци ще се разболеят от рак на кожата.

Един от петима американци и един от трима европейци ще бъдат диагностицирани с рак на кожата. Европеидната раса е по-застрашена от болестта.

7. Едно единствено изгаряне на кожата в ранна детска възраст може да е предпоставка за поява на рак на кожата по-късно.

Защитата на децата от UV лъчите е от съществено значение за състоянието на кожата им в зряла възраст. Мехури и изгаряния са сериозна предпоставка за поява на мелатони след години.

8. Мъжете са по-застрашени от рак на кожата от жените.

Вероятността от развитие на рак на кожата е два пъти по-голяма при мъжете, отколкото при жените. Ракът на кожата се среща по-често от рака на простатата, белия дроб и дебелото черво при мъже над 50-годишна възраст. Така ракът на кожата е първи в класацията на раковите заболявания при мъже над 50 години.

Всички ракови образувания са опасни и превенцията е от изключително значение. Пазете се от слънчевите лъчи и при първи симптоми или оплаквания се свържете с лекар и си направете нужните изследвания. Ракът на кожата е един от най-лесно лекуваните видове рак, затова не се притеснявайте, а направете нужното, за да се предпазите и да го лекува на време в случай на неговата поява.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.