×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Учени от Кралския Каролински институт (Швеция) препоръчват на мъжете да ядат поне един шоколад седмично. Според тях това понижава риска от инсулт със 17% през следващите 10 години. За да потвърдят версията си, учените провеждат изследване, обхванало над 37 000 мъже на възраст от 49 до 75 години. Експериментът продължил 10 години, в течение на които учените оценявали храненето на участниците с помоща на анкети. През тези 10 години сред доброволците били засечени 2 000 инсулта. Но рискът от това заболяване бил значително по-малък при тези, които поне веднъж седмично употребявал продукти, съдържажи какао. Ефектът бил на лице не само при употребата на черен шоколад, който традиционно се счита за най-полезен, но и  при млечен шоколад, който пък е традиционен за Швеция. 90% от шведите употребяват млечен шоколад и по време на изследването той също се показал като профилактично средство против инсулт.

Учените обясняват този ефект със съдържанието на флавоноиди в шоколада. Те защитават от сърдечносъдови заболявания, тъй като имат антикоагулантни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.  Флавоноидите понижават кръвното и равнището на лошия холестерол.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.