Search
Филтрирай по...

10 златни правила за красива усмивка

Красива усмивкаБлестяща, грееща, зашеметяваща усмивка! Ето как да се сдобиете с нея:

Подложете се на диета за бели зъби.

Ако прекалявате с червеното вино или с черния чай, или пък пушите цигари или пури, нормално е резултът да не е “перлено бели зъби”. Има едно много просто правило: ако нещо е тъмно, вероятността да оставите петна по зъбите си не е малка. Изчеткайте веднага след консумиране на подобни храни. За допълнителен почистващ ефект, изяжте една ябълка.

Сменяйте четката си за зъби на всеки 3 месеца!

В противен случай рискувате да  пренесете вредни бактерии в устата си. Според популярен зъболекар от Бевърли Хилс – Харолд Катс, най-добрият начин за четкане на зъбите е под ъгъл 45 градуса срещу венците и нежно движейки четката с кръгови движения, а не напред-назад. Не търкайте прекалено силно, правете го продължително.

Чистете езика си, не само зъбите, за да премахнете плаката оттам и да освежите дъха си!

Една от основните причини за лошия дъх е натрупването на бактерии върху езика. Ето защо неговото ежедневно почистване е от значение.

Хапвайте ябълки, които са популярни като естествена защита за зъбите!

Това важи и за суровите моркови, целината и пуканките – те почистват зъбите добре. Ако нямате възможност да си измиете зъбите веднага след хранене, яжте тези почистващи храни последни.

Правете си гаргара с ябълков оцет сутрин и след това си мийте зъбите!

Оцетът помага да се премахнат петната, да се избелят зъбите и да се убият лошите бактерии.

Отвреме на време четкайте зъбите си със сода за хляб!

Използвайте я точно, както ползвате паста за зъби.

За да проверите дали имате свеж дъх, оближете дланта си и я помиришете, докато е още мокра! Ако помиришете нещо неприятно, време е за ментова дъвка без захар. Ако си плакнете венците със специални продукти от аптеката, уверете се, че в тях не се съдържа алкохол. Той може да изсуши тъканите в устата ви, като ги направи по-податливи на бактерии.

Почиствайте зъбите си с конци!

Мийте си зъбите веднага след като станете от леглото и точно преди да си легнете обратно вечерта.

Това са двата най-критични момента в денонощието, казва Катлийн Уилсън, автор на книгата на здравна тематика “Когато си мислиш, че се сриваш”. Това е така, защото слюнката пресъхва през нощта. Ето защо е добре плаката да се почисти непосредствено преди сън, както и веднага сутрин след ставане, за да се премахнат вредните бактерии.

Ако сте дама, избирайте светли червила – коралови или бледо червени!

Ярките цветове подчертават жълтеникавостта на зъбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top