×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
10 съвета за бърз метаболизъмБързият метаболизъм е мечтата на всеки интересуващ се своята фигура човек. Но скоростта, с която организмът ни изгаря калории, зависи от няколко различни фактора. Някои хора получават бърз метаболизъм по наследство. Мъжете пък изгарят повече калории от жените дори по време на почивка, а при повечето хора на възраст над 40 години метаболизмът започва прогресивно да се забавя. И въпреки че никой не може да контролира своята възраст, пол или генетични данни, съществуват няколко ефективни начина за ускоряване на обмяната на веществата.

„Помпайте” мускули

Нашият организъм изгаря калории дори когато не правим нищо. При това основната скорост на обмяна на веществата е значително по-висока при хора с развита мускулатура. За поддържане на нормална жизнена дейност всеки 500 гр. мускулна тъкан консумират около 6 калории на ден. Същото количество мастна тъкан изгаря около 2 калории за същия период от време.

Увеличете физическото натоварване

Аеробните упражнения могат да не водят до нарастване на мускулната маса, но способстват за по-бърз метаболизма в продължение на няколко часа след тренировка. Високо интензивните упражнения осигуряват по-продължително ускоряване на метаболизма в сравнение с упражненията, извършени с ниско или умерено темпо. За да ускорите максимално своя метаболизъм, увеличете физическото натоварване по време на тренировка, като включите кратки спринтове по време на регулярния си джогинг или ходене.

Пийте повече вода

Организмът се нуждае от вода, за да преработва калории. Ако сте в състояние на обезводняване, обмяната на веществата може да се забави. За да избегнете дехидратацията, пийте по една чаша минерална вода или друга неподсладена напитка 10-15 минути преди всяко хранене.

Добавяйте лед в напитките

Напитките с лед провокират организма да изгаря повече калории в процеса на храносмилане. Диетолозите препоръчват пиенето на 5-6 чаши вода с лед, което ще помогне за изгарянето на 10 допълнителни калории дневно.

Яжте по-често

Честият прием на храна действително способства за понижаване на теглото. Когато консумирате храна рядко и в големи количества, метаболизмът ви се забавя. Приемът на малки количества храна на всеки 3-4 часа действа като пусков механизъм за активиране на обмяната на веществата.

Ролята на подправките

Лютата храна съдържа съединения, активиращи метаболизма. Приемът на супена лъжица чили може да ускори обмяната на веществата с цели 23%! Някои изследвания показват, че този ефект продължава не повече от 30 минути, ето защо, за да постигнете необходимия ефект, трябва да консумирате чили достатъчно често.

Наблегнете на храната със съдържание на протеини

Организмът се нуждае от два пъти повече калории за преработване на протеини, отколкото за усвояване на въглехидрати и мазнини. Натурални източници на протеини са рибата, говеждото и бялото пилешко месо, орехите, бобът, яйцата и обезмаслените млечни продукти.

Пийте чисто кафе

Ако се отнасяте към любителите на кафето, вероятно ви е познато удоволствието от чаша кафе рано сутрин. Но освен че ни носи наслада, кафето води до краткосрочно ускоряване на метаболизма. Резултатите от научно изследване сочат, че жена с тегло между 50 и 60 килограма изгаря 50 излишни калории в продължение на 4 часа след употребата на 2 чаши кафе. Имайте предвид обаче, че подобен резултат може да се наблюдава само при консумацията на кафе без захар. Ако пиете кафето си с мляко, сметана или захар, количеството на приемани калории със сигурност ще бъде по-високо от тези, които ще изгорите.

Пийте зелен чай

Употребата на зелен чай дава на организма комбинация от преимущества. Резултати от изследвания показват, че пиенето на 2-4 чаши чай може да подтикне организма към изгаряне на 50 допълнителни калории на ден.

Избягвайте драстичните диети

Строгите диети, изискващи консумацията на по-малко от 1000 калории на ден, влияят пагубно върху метаболизма. Въпреки първоначалната загуба на тегло (за сметка на неправилното хранене) обмяната на веществата започва да се забавя. Крайният резултат от такава диета е организъм, изгарящ значително по-малко калории, а съответно трупащ килограми с още по-голяма скорост.

Най-добрият избор

Действието на напитките и хранителните продукти не е достатъчно за драстична загуба на тегло. Най-добрият начин за изгаряне на калории е извършване на физическа активност. Колкото повече време на ден прекарвате в движение и тренировки, толкова по-здрави, стройни и енергични ще се чувствате.

Ревита Ви препоръчва:

Зелен чай, 450 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус кидс, 80 mg


Перли Ацидофилус

Перли IC (интенз)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER + (зимен сезон)


Коментари (2)

    • Дафинка Христова
    • 2012-09-08 16:26:05
    Въпросът ми към Вас е:можете ли да гарантирате,че предлаганите продукти от Вас действат и защо Брилиант лук за отслабване при Вас е на толкова висока цена а по аптеките е по 14-15лв.Означава ли това че продукта не е качествен.
    • Ревита
    • 2012-09-10 10:13:36
    Здравейте, Дафинка, Ние гарантираме, че предлаганите от нас продукти са висококачествени. Действието им зависи от индивидуалните особености на всеки организъм и от конкретния метаболизъм. Що се касае до цената: не е възможно да намерите продукта под 18 лв. в аптека. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.