Search
Филтрирай по...

4 начина да се откажете от сладкото

4 начина да се откажете от сладкотоОгледайте се наоколо – където и да се обърнете навсякъде може да видите сладкиши и шоколади – у дома в кухнята, в спалнята, дори в коридора, в офиса, дори в чантата или в колата. Дали пък не сте пристрастени към бонбоните? Може би е време да се отървете от тях и да помислите за фигурата си. Идва пролетта, а след нея и лятото, и ще трябва да облечете някои къси, сладки, малки роклички, които няма да ви седят така перфектно както миналата година, ако постоянно се тъпчете с шоколад. Предлагаме ви 4 лесни начина да се сбогувате с това изкушение.

Хапвайте често. Това е един от най-често използваните методи, които диетолозите прилагат за своите пациенти. Гладът обикновено ни кара да посягаме към сладкишите без да се замислим. През лятото е по-често да се справите с този проблем, защото може да “залъжете” неприятното чувство с пресен плод или зеленчук. През зимата и в началото на пролетта обаче това е невъзможно. Ето защо, когато почувствате глад, пийте вода или зелен чай. Те ще ви помогнат да се почувствате сити.
Приготвяйте си обяда у дома. Често хората заместват здравословния обяд с нещо сладко, хапнато набързо. Сладкишите и снасковете са най-големият враг на добрата фигура. Ако работите в голям офис, най-често няма да ви стига времето, за да седнете и да се нахраните здравословно. Ето защо отделете половин – един час вечерта, за да приготвите здравословен обяд, който да занесете на другия ден в работата си. Печено пиле, пълнозърнест хляб, задушени зеленчуци… те съдържат много полезни витамини и минерали. Освен това ще ви спестят купища пари от нездравословни обеди, купени от близкото магазинче. Забравете за шоколадите и снаксовете.
Прочистете дома си от сладкиши. Съберете сили и изхвърлете всички бонбони и шоколади от дома и офиса си. Трябва да знаете, че дори и една суха паста ще е прекалено голямо изкушение за вас. Не се утешавайте със сладки събота и неделя. Не ги използвайте за награда, ако сте спечелили голям проект или сте свалили някое или друго кило. Те няма да ви помогнат да се справите със стреса в ежедневието.
Кажете “Не” на бонбоните в офиса. Фирмено парти, колежка има рожден ден или пък детето й е влязло в първи клас… винаги има повод някой да почерпи. Кажете твърдо “Не” на сладките изкушения. Запомнете, че имате цел, която преследвате – да сте здрави и да се сбогувате с няколко килограма. Скоро ще се почувствате по-добре и вече няма да сте така зависими от сладкото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top