×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
5 признака, че диетата не ви помага да отслабнетеСлучвало ли ви се е някога да бъдете на диета, от която... напълнявате, вместо да отслабвате? Според нови проучвания огромна част от жените, които спазват хранителен режим за отслабване, всъщност не подобряват теглото си, а точно обратното.

Въпреки че звучи нелогично, това е абсолютна истина, споделяна от редица диетолози и специалисти в областта на здравословното хранене.

Ето 5 основни признака, които издават, че диетата, която спазвате е неефективна и с обратен ефект:

  1. 1.      Някои диети нарушават баланса в тялото ни


Според данни от изследване, проведено в Обединеното кралство, една на всеки три великобританки е започвала някаква диета във възрастта между 15 и 20 години. Повечето от тези дами се подлагали на ограничен хранителен режим три пъти в годината, а малко над 10% от тях го правели цели пет пъти за година. Проблемът се състои в това, че в повечето случаи диетичните режими са прекалено строги, следствие на което метаболизмът напълно се нарушава, а организмът се разбалансира. Така например, прекомерното ограничаване на мазнините води до излишък от въглехидрати, които тялото не е в състояние да изгори и поради тази причина се стига до натрупване на мастни клетки. От друга страна, преяждането с т.нар. позволени храни съвсем не е безвредно, тъй като всеки път когато ядем повече, отколкото тялото ни има нужда, ние просто напълняваме.

  1. 2.      Диетите често ни карат да се чувстваме като в затвор


Огромен процент от хората непрекъснато редуват периоди на диети и злоупотреба с храната, което хем не води до така желания резултат, хем ги кара да се чувстват зле от т.нар. провал. Ако принципно все не можете да се преборите с наднорменото си тегло, запитайте се защо. Как възприемате храната – като награда, като нещо, което ви носи удоволствие и ползи за здравето или като начин да потушите собствената си тревожност? Ако храната за вас е заместител на нещо, то трябва да сте наясно че това е сериозен проблем. Именно в т. нар. емоционално хранене се крие причината за огромна част от случаите на наднормено тегло. Ако пък непрекъснато се чувствате гладни и уморени докато сте на диета, значи че тази диета просто не е правилна. Разбира се, че няма нищо лошо в спазването на определен хранителен режим. Въпросът е: той да бъде умерен и достатъчно питателен все пак; след приключване периода на хранителните ограничения, не започвайте да се тъпчете. Много е важно здравословният начин на хранене да се превърне във ваш основен принцип. И още нещо: откажете се завинаги от навика да хапвате набързо, вмествайки храната измежду всичките си ангажименти и задължения. Когато се храните, го правете спокойно и се откъснете от всичко друго, с което се занимавате.

  1. 3.      Трябва да хапваме единствено храни, които не ни харесват?


Това е прекалено. Всичко, което е прекалено, не е полезно. Прекомерните ограничения създават усещане за лишение, недоволство и липса на каквото и да било удоволствие. Това пък от своя страна завишава нивата на хормоните на стреса, следствие на което вашето психическо състояние се разбалансира. Затова, от време на време си позволявайте т.нар. забранени храни. Ако обаче след това ще се чувствате виновни, вместо щастливи, по-добре се откажете.

  1. 4.      Специализираните диетични храни


Повечето диетични храни съдържат много изкуствени съставки, които съвсем не са полезни за здравето, тъй като замърсяват тялото. Освен това, те радко имат добър вкус, следствие на което бихте ги хапвали по-скоро насила.

  1. 5.      Тоталният отказ от всички вредни храни


Що се отнася до диетите и здравословното хранене, запомнете едно: поддържайте баланс! Какво означава това? Ами означава, че ако искате да се храните качествено и добре, съвсем не се налага завинаги да се откажете от любимите си шоколадови кексчета или от пържените картофки, които толкова много обичате! Достатъчно е те да не бъдат постоянна част от менюто ви. Просто си изберете един или два дни от седмицата, в които да си позволявате по малко и от забранените храни.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.