×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
хормонални проблеми - признаци

Умора, раздразнителност и/или тревожност? Подпухнало лице? Странни, необясними настроения? Всичко това звучи ли ви познато? В много от случаите, тези състояния са резултат от хормонален дисбаланс.

 

Хормоните регулират множество процеси в организма.  И когато те са „извън релсите”, може да настъпи истински хаос. За да знаете кога да потърсите помощта на специалист, трябва да се вслушвате в усещанията си и да познавате добре тялото си.

 

Ето кои състояния могат да бъдат симптоми на хормонален дисбаланс!

 

Умора

Съвсем нормално е да бъдете изтощени след една извънредно напрегната и претоварена седмица. Но ако непрекъснато се чувствате изчерпани без особена причина, ако се храните нормално, но въпреки това наддавате тегло, може би е редно да проверите състоянието на щитовидната си жлеза.

Всеки се чувства уморен понякога, но когато това ви се случва, е важнно да сте наясно с причината.

 

Кожни промени

Няколкото извънредно появили се пъпки, могат да бъдат следствие от консумация на определени храни, лоша хигиена и др. Но т. нар. възрастово или кистозно акне в долната половина на лицето, най-често е показател за високи нива на тестостерона.

 

Засилено окосмяване

Ако например по ръцете, гърдите и/или корема се появи необичайно и интензивно окосмяване или пък забележите, че брадата ви е започнала да расте извънредно бързо, може би става въпрос за тестостерон-секретиращ тумор. Открит навреме, той може да бъде отстранен без проблеми!

 

Внезапни промени в менструалния цикъл

Промените в менструалния цикъл могат да бъдат резултат от стрес и умора или липса на хранителни вещества. Но има случаи, в които тези промени могат да се дължат на проблеми с щитовидната жлеза, ниски нива на естроген или пък – на синдрома на поликизтозните яйчици.

 

Основни признаци за наличие на синдром на поликистозните яйчници, е нередовен цикъл и/или слабо кървене, трудно отслабване и необичайно окосмяване.  Като цяло, синдромът на поликистозните яйчници може да бъде добре контролиран с подходяща диета, спорт и медикаменти, но диагнозата трява да бъде поставена от лекар.

 

Нощни изпотявания

Освен ако не е необичайно топло в спалнята, усещането за прегряване и изпотяването могат да бъдат симптоми на перименопаузата. Перименопаузата е периодът преди настъпването на същинската менопауза. Той настъпва около 8 – 10 години преди навлизане в менопаузата и е съпроводен с редица промени в женския организъм.

 

Ако получавате тези симптоми, вие най-вероятно се намирате в периода на перименопаузата. При всички случаи обаче, потърсете и медицинско мнение за състоянието си, за да се уверите, че не става въпрос за нещо по-сериозно.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.