Search
Филтрирай по...

6 “здравословни” храни, от които се пълнее

Слаби, стегнати и сексапилни. Много хора мечтаят за такава фигура и правят какво ли не, за да я постигнат – от драстични диети, до потене във фитнеса всеки ден. Знаете ли обаче, че някои от храните, които считаме за здравословни и нискокалорични всъщност са истинска бомба за нашето тяло? Лъжливият им имидж на “полезни” храни често заблуждава и хората ги включват в менюто си постоянно.

Солети
Сигурно си мислите, че те не съдържат почни никакви мазнини и са добро допълнение към вашата диета. Всъщност солетите никак не са полезни. Едно пакетче съдържа половината количество сол, от което се нуждаете всеки ден. Най-добре заместете навика си да хрупате солети с нещо по-здравословно като овесените ядки, които са богати на фибри.

6 "здравословни” храни, от които се пълнееЗахарин
Ако искате да отслабнете, сигурно вече сте заменили истинската захар с този продукт. Проучвания показват обаче, че ако го използвате ежедневно тялото ви ще започне да копнее за повече сладки неща и трудно ще отслабнете. Също така има доказателства, че захаринът не помага за намаляване на теглото, дори напротив. Той унищожава и добрите бактерии в червата. Най-добре заменете изкуствените подсладители с мед. Вкусното вълшебство съдържа само 60 калории в малка лъжичка, което е напълно достатъчно за няколко чаши кафе, чай или мляко.

Мюсли
Хапвате ли мюсли за закуска с надеждата, че така ще свалите някои и друг килограм. Внимание! Има видове мюсли, които не само, че няма да ви помогнат да отслабнете, а дори напротив. Внимателно прочетете съставките – много от тези продукти съдържат повече захар, отколкото фибри.

Диетична газирана напитка
Противно на общоприетото мнение диетичната сода не помага в борбата с килограмите. Проучване на американски учени от Медицинския университет в Тексас (САЩ) показва, че рискът за напълняване при хората, които пият газирани диетични напитки скача на 41% в сравнение с останалите. За съжаление има и изследвания, които сочат, че тези напитки са вредни и за здравето. Наскоро направено изследване сред 2500 жители на град Ню Йорк (САЩ)  алармира, че опасността от инфаркт и инсулт рязко се увеличава (с 61%) при хората, които пият нискокалорични газирани напитки. Най-добре забравете за тях и ги заместете с прясно изцедени сокове.

Замразено кисело мляко
Сигурно си мислите, че киселото мляко под тази форма ще ви осигури достатъчно белтъчини и пробиотици под формата на бифидобактерии. За съжаление това съвсем не е така. В замразеното кисело мляко няма почти никакви полезни бактерии. Повечето видове съдържат само мазнини, захар и допълнителни калории. Често лъжичка замразено мляко и равна на лъжичка сладолед. Хапвайте сладолед – той е по-вкусен и също толкова калоричен като млякото.

6 "здравословни” храни, от които се пълнееПуешки хамбургер
Смятате, че ако си направят сандвич с пуешко месо, той не е така вреден и калоричен като този със свинското? За съжаление ще останете разочаровани като разберат, че повечето хамбургери, които се предлагат в заведенията за бързо хранене са направени от черното месо на пуйката. То е богато на наситени мазнини и е много калорично.

В борбата с килограмите Ревита Ви препоръчва

Метаболик ресет ванилов шейк, 31.5 g

Метаболик ресет шоколадов шейк, 31.5 g

Кокосово масло, 474 ml

Тоналин XS-CLA, 1 000 mg

Худия, 250 mg

Горчив портокал, 450 mg

Зелен чай, 450 mg

Ацетил Л-Карнитин, 500 mg

Л-Карнитин, 500 mg

Глюкоманан/ Картофена палма (корен), 665 mg

GTF хром, 200 mcg

Хром, 200 mcg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top