×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
7 мита за зимните болести

 

Мит № 1: Можете да настинете, ако седите на студа дълго време.
Може би сте чували, че ако седите навън прекалено дълго през зимата, със сигурност ще пипнете настинка. Това обаче не е вярно. Настинките и грипът се причиняват от вируси и бактерии. Те се разпространяват по-бързо в топло помещение, в което има много хора.

 

Мит № 2: Депресията поваля повече хора през зимата.
Сиво небе, студено време, празничен стрес... Може ли комбинацията от тези фактори да предизвика депресия? Според учени от Харвардския университет отговорът е „Не”. Факт е, че предпразничната треска може да доведе до състояние на тревожност, но не и до депресия, категорични са изследователите. Възможно е през зимата да сте по-уморени, да заспивате по-трудно и нямате желание да се хвърляте в нови начинания.

 

Мит № 3: Най-добрият лек за настинката е пилешката супа.
Сигурно майка ви или баба ви са правили пилешка супа, когато сте боледували. Дали обаче този еликсир наистина действа? Според немски изследователи пилешката супа стимулира белите кръвни клетки да се преборят с вирусите и бацилите. За съжаление обаче тя не е достатъчно, когато сте на легло с температура. Необходимо е да повишите имунитета си и по друг начин.

 

Мит № 4: Винаги носете шапка през зимата.
Човек губи топлина от всяка част на тялото си. Дори да забравите шапката през зимата това не е фатално. Учените са категорични, че палтото и ръкавиците са много по-важни, когато излизате до магазина или разхождате кучето си. Не така обаче седи въпроса с малките деца. Те имат несъвършена терморегулация и задължително се нуждаят от шапка.

 

Мит № 5: През зимата спортът е забранен.
Няма нужда да тичате боси в снега. Тежките физически натоварвания в студеното време могат да са опасни за сърцето. Все пак обаче това не значи да се откажете от спорта. Тренирайте умерено и се обличайте подходящо.

 

Мит № 6: През зимата човек има нужда от повече сън.
Признайте си, когато слънцето залезе още в ранния следобед вече си мислите за леглото. Специалистите обаче не препоръчват да спите по това време. Недостигът на слънчева светлина кара много хора да се чувстват сънливи. Не се превръщайте в Спящата красавица. Лягайте си навреме. През цялата година човек има нужда от 8 часа сън.

 

Мит № 7: През зимата не се нуждаете от слънцезащитен крем.
Това, че навън е студено не означава, че трябва да занемарите кожата си. Вредните UV лъчи достигат до земята през цялата година. Дерматолозите съветват да се мажете със слънцезащитен крем с 30-ти фактор, за да предпазите кожата си от появата на бръчки и тъмни петна.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.