Search
Филтрирай по...

8 съвета за нежни ръце

8 съвета за красиви ръцеВсеки ден ние използваме препарати за миене на съдове, прахове за пране и почистващи гелове, пасти за плочки и санитарен фаянс. И рядко се замисляме на какво изпитание подлагаме кожата на ръцете си.

На какви рискове сме подложени?

Алергичен контактен дерматит. Червени петна, напукана кожа и обриви по ръцете – тези симптоми са познати на повечето домакини и санитарни работници.

Възпаление на кутикулите. Тънките кожички около ноктите са чувствителни към битовите препарати. Често те се зачервяват и възпаляват след пране на ръка или миене на съдове без предпазни ръкавици.

Чупливи и цепещи се нокти – проблем на хората, които често държат ръцете си във вода с добавен прах за пране, домакински сапун или некачествен препарат за съдове.

Напукани връхчета на пръститесапунът и праховете за пране изсушават нежната кожа на ръцете, която започва да се бели, а след това да се напуква.

Как да защитим ръцете си?

За предпазване на кожата от негативното въздействие на битовата химия дерматолозите от Американската академия по алергии, астма и имунология препоръчват спазването на няколко простички правила. Нека да разгледаме техните съвети:

1) При поява на първите признаци на раздразнение на кожата се постарайте да сведете до минимум прекия контакт с перилни препарати, миещи средства или некачествен сапун.

2) Всеки път, когато перете дрехи на ръка, миете съдове или почиствате теракота в банята, използвайте здрави гумени ръкавици.

3) Ако след контакт с битова химия се появи възпаление на кутикулите (кожата около ноктите), намажете кожичките с йоден разтвор, който ще окаже бактерицидно и зарастващо действие.

4) За да предотвратите или да се избавите от напукването на кожата на и между пръстите използвайте мазен подхранващ крем или безцветен балсам за устни.

5) След пряк контакт с перилни препарати мийте ръцете с мек антибактериален сапун, а след това ги подсушавайте добре.

6) Всяка сутрин нанасяйте овлажняващ крем за ръце. Старайте се да използвате крем след всяко миене на ръцете.

7) Ако кожата във външната част на дланите ви е суха и напукана, преди лягане намажете ръцете си с мазен крем и сложете памучни ръкавици. На сутринта ръцете ви отново ще бъдат меки и нежни.

8 ) Ако почистването на дома или миенето на банята с гумени ръкавици не ви се струва удобно, възползвайте се от защитните «кремове-ръкавици». Тези продукти образуват на повърхността на кожата тънък но устойчив защитен слой и предпазват ръцете от въздействието на битовите химикали.

Ревита Ви препоръчва:

Коса & кожа, 600 mg

Хидраплениш (65% Хиалуронова киселина) серум + Витамин С, 30 ml

Хидраплениш серум (88% Хиалуронова киселина), 30 ml

Хидраплениш § МСМ, 750 mg

Хидраплениш, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top