×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
8 мита за косатаСигурно сте чували от старите баби, че ако миете косата си всеки ден, най-вероятно тя ще започне да пада. Други „експерти” пък съветват да решите гривата си всяка вечер. Предлагаме ви 8 много популярни мита за косата и къде всъщност е истината.


Мит №1 – Майонезата и зехтинът най-добре подхранват косата.
Вярно е, че майонезата и зехтинът имат овлажняващо свойство. Това обаче не значи, че ако всяка седмица се мажете с тези продукти, ще се радвате на копринена коса. Всичко зависи от състоянието на вашата грива. Експертите са категорични, че нормалната коса няма нужда от майонеза. Ако си направите подобна маска, резултатът ще е много неприятен. За дамите със сухи гриви обаче, майонезата и зехтинът са добро и евтино лечение, стига да се прилагат правилно. Вземете една лъжичка майонеза или зехтин и я разнесете само по краищата на косата. Не забравяйте да поставите шапка за баня. Оставете да подейства 30 минути и измийте обилно с нежен шампоан.


Мит №2 – Сменяйте постоянно шампоана и балсама.
Много хора бързат да сменят шампоана и балсама си, ако не забележат резултат след първите няколко дни. Всъщност проучвания показват, че трябва да изчакате поне две седмици, за да решите дали това е продуктът, с който се чувствате най-добре.


Мит № 3 – Ако подстригвате косата си често, тя ще расте по-бързо.
Редовното подстригване е чудесен начин да поддържате косата си здрава, но не се надявайте да се превърнете в Рапунцел. Косата расте с един и същи темп независимо от това дали се подстригвате или не. Важно е да знаете, че подрязването на краищата пази космите от увреждане. Така здравата коса изглежда по-дълга. Най-добре е да посещавате фризьора си през 12 седмици.


Мит № 4 – Не може да боядисате косата си, ако сте бременна.
Няма проучвания, които да дадат категорични доказателства, че боята за коса е вредна да бебето. Проблемът е, че много стилизиращи продукти съдържат формалдехид, който е канцерогенен. Ето защо бъдещите майки трябва да търсят боя, гел или пяна без формалдехид. Има много природни съставки, които могат да го заменят. Къната е добро решение, ако искате да прикриете белите коси или просто да се появите с нова прическа.


Мит № 5 – Няма как да се справите с мазната коса.
Мазната коса е резултат от свръхпроизводството на себум – вещество, което се отделя от скалпа. Специалистите препоръчват, докато се миете, да масажирате нежно косата си със специален шампоан в продължение на няколко минути. След това нанесете овлажняващ балсам само по краищата. Редовно почиствайте четката си за коса като я потопите в купа с топла вода и няколко капки шампоан. Изплакнете само с вода и оставете да изсъхне.


Мит № 6 – Винаги решете косата от горе до долу.
Ако разресвате мократа си коса от горе до долу, това най-вероятно ще доведе до увреждане на косъма. Ето защо винаги подсушавайте косата след миене и преди да започнете да я четкате. Прокарайте гребена до средата и след това като придържате леко разрешете до краищата. Не оказвайте силен натиск. Това ще предпази косата от допълнителен стрес.


Мит 7 – Всички косми растат с една и същата скорост.
Питали ли сте се някога защо перфектната ви, свежа прическа бързо губи формата си? Добре е да знаете, че космите по цялото тяло не растат с една и съща скорост. Косата преминава през три фази на растеж. За всяка област от тялото си продължителността на тези фази е различна.


Мит 8 – Ако имате права коса, тя ще остане такава цял живот.
Възможно ли е изведнъж правата ви коса да се чупи на вълнички? Храненето, стресът, заболяванията, приемът на лекарства, начинът на живот могат драстично да променят както формата, така и цвета на косата. Така ако гривата ви е права, скоро може да забележите, че е започнала да се къдри или обратното.

За здрава коса Ревита Ви препоръчва

Brilliant Look /Брилиант Лук/, 450 mg

Коса & кожа, 600 mg

Коментари (4)

    • Мария Енчева00
    • 2011-11-21 21:04:07
    моята коса е мнго суха, в следствие на постоянното изрусяване и мисля да и направя една терапия със зехтин, готоваите маски не я овлажняват достатъчно и
    • Дани
    • 2012-02-28 12:31:48
    А с моята коса се случва обратното. На всеки два дни се омазнява и аз я прикривам с прически които са ужасни! Моля, кажете ми някакъв трик, лесен за направа, който да предпази от омазняване косата ми. Това за кожата е истина, но аз дори и да я държа далеч от нея спортувам и това затруднява още повече всичко. Благодаря!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2012-03-01 11:56:17
    Здравейте, Дани, Измивайте косата с хума и/или правете маски с хума, измивайте не с шампоан, а с домашен или катранов сапун. Колкото по-често се мие косата, толкова повече се омазнява. Вместо вода, за измиване или обливане на мазната коса се прави отвара от дъбови кори. Потърсете ги в билковите аптеки и магазини или директно от някой билкар. Ето и няколко маски за мазна коса: Смесете в 2 чаши (500 мл) вряща вода 1 ч.л. (5 мл) корен репей, цвят от невен, цвят от лайка, цвят от лавандула и листа от лимонена трева и градински чай. Добавете 1 супена лъжица оцет (30 мл). Излейте в бутилка и изчакайте 30 минути. Масажирайте скалпа с получената смес и не изплаквайте след това. Медно салицилова маска. 1 жълтък се разбърква до побеляване с 1 с. л. мед и 1/2 ч. л. салицил, Втриваме в корените и правим фрикции в продължение на 10-15 мин. Измиваме само с яйце. Косата ще се подсуши и ще се възстанови за няколко месеца напред. Суха маска за мазна коса - каолин, сулфатиазол и сяра се смесват по равни части. Напудря се косата и така се преспива. На сутринта първо дълго се разресва, после се мие. Добре е изплакването да става първо с топла, после със студена вода. Белтъчена маска. 1 белтък се разбива с 1 ч. л. сол на гъста пяна, прибавя се* и сок от 1 лимон. Маската се нанася върху косата, втрива се добре и се държи не повече от 30 мин. Променете храната и режима си – повече плодове и зеленчуци, отбягвайте храни с консерванти. Повече почивка и релаксация. Може би Ви звучи елементарно и досадно, но е важно. Хранителни добавки – Алайв, Алое Вера, Коса и кожа / не се препоръчва при заболявания на бъбреците и сърцето/. Д-р Аелита Петрова Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик Учител по рейки
    • Dimitar
    • 2017-09-28 11:24:17
    Zdraveite SPRETE SHAMPOANITE.Kogato se kupete izpolzvaite sapun za kosata IMA EFEKT AZ DOSTA VREME SI MIQ KOSATA S SAPUN I SUM DOVOLEN.NIKAKUV SHAMPOAN VECHE NE POLZVAM.STOP NA SHAPOANITE IMA MNOGO HIMIKALI.

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.