×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
10 мита за косата Въпреки огромното количество информация, посветена на правилната грижа за косата, повечето от нас все още са подвластни на многобройни митове. Те се предават от уста на уста и ние охотно вярваме в тях…

Мит # 1: Типът коса никога не се променя

За съжаление това твърдение не е вярно. В повечето случаи мазната коса се превръща в суха. Макар че е възможно и обратното. Косата става мазна под въздействие на стрес, който предизвиква повишена активност на мастните жлези и се изсушава с напредването на възрастта и след химическа обработка (студено къдрене или боядисване). Как да определите типа на косата си? Много просто: ако косата ви се омазнява на третия или четвъртия ден след измиването – значи спада към типа „нормална”, ако омазняването се наблюдава след 1-2 денонощия – то косата ви определено е „мазна”, а ако в продължение на 6 или повече дни тя е останала чиста, значи сте притежателка на „суха коса”. Съществува и така нареченият „комбиниран тип коса” (мазна в корените и суха по краищата), който се нуждае от много старателни и специфични грижи. Все пак да се говори за суха, мазна или нормална коса не е съвсем правилно. Скоростта на омазняване на косата до голяма степен зависи от състоянието и на кожата на главата.

Мит # 2: Продължителната употреба на един и същи вид шампоан е вредна

Ако сте открили подходящия за вас шампоан, не се страхувайте да го използвате постоянно. Имайте предвид обаче, че типа на косата се променя с напредването на възрастта и може да ви се наложи да изневерите на любимата си марка. Ако сте непостоянни в своите пристрастия и сменяте шампоана си прекалено често, то косата ви може да реагира по непредсказуем начин – състоянието й може да се влоши, а блясъкът й да изчезне. Казаното до тук не се отнася за лечебните средства. Техният избор и продължителност на употреба трябва да се съобрази с квалифициран специалист.

Мит # 3: Основната причина за поява на пърхот е неправилният избор на шампоан

Появата на пърхот може да бъде свързана не само с използването на неподходящи измиващи средства, но и с тяхното често редуване. Освен това причина за пърхот може да бъде неправилният избор и на други препарати за коса (лак, гел или вакса) или някои вътрешни нарушения в организма.

Мит # 4: При всяко измиване на косата трябва да се използва балсам

Ако косата ви се разресва нормално и изглежда добре след миене само с шампоан, то балсам изобщо не ви е нужен. Но ако се заплита и забележите че й липсва блясък – потърсете подходящия за вас балсам или маска.

Мит # 5: Козметиката може да ви избави от цъфтящите краища

Обикновено цъфтящите краища са проблем на дългата коса. Това е свързано с недостатъчното й подхранване и високото натоварване, което косата изпитва по време на растежа си. За съжаление дори най-скъпите козметични средства могат да не дадат желания резултат. Единственият сигурен начин за предпазване на косата от цъфтене е редовното подстригване и правилната грижа за нея.

Мит # 6: Използването на стилизиращи средства не може на увреди косата

Средствата за стилизиране не са толкова безопасни, колкото твърдят техните производители. Тяхното въздействие става особено негативно, когато попаднат върху кожата на главата. След употреба на големи количества гел или лак за коса измивайте косата си много старателно. Остатъците от стилизиращите препарати могат да навредят на състоянието на косата и да влошат нейния цвят и блясък. Избирайки козметични средства за коса, обръщайте внимание на състава им. Колкото повече алкохол се съдържа в тях, толкова повече ще страда косата ви.

Мит # 7: Косата трябва да се сресва преди лягане

От една страна четката и гребенът масажират скалпа и помагат мазнината от корените да се разпредели равномерно по дължината на косата и да овлажни нейните сухи краища. От друга – честото ресане може да травмира косата. Ако все пак използвате ежедневно стилизиращи средства, но не миете косата си всеки ден, четката ще ви помогне да се избавите от техните остатъци.

Мит # 8: Сешоарът уврежда косата само ако се използва ежедневно

Уви, това не е така. Специалисти твърдят, че употребата на сешоар е допустима само в редки случаи, след използване на балсам и при това уредът не трябва да се държи прекалено близо до косата. Разбира се косата страда не само от горещия въздух на сешоара, но и от фибите, ластиците, ролките и пресата за къдрене или изправяне.

Ревита Ви препоръчва:

Brilliant Look, 450 mg

Коса и кожа, 600 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.