×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Лято е! След цял ден на плажа се прибирате и разбирате, че сте изгорели. Зачервяването на кожата е временно, но лошото изгаряне може да удвои риска от рак на кожата. Това е най-опасният вид рак, който обикновено засяга хората с по-светла кожа. При ранно диагностициране той може да бъде напълно излекуван.

1. Предпазвайте се – носете широки блузи с дълги ръкави, шапка с голяма периферия и очила с UV-защита. Използвайте слънцезащитен крем с фактор поне 30 и не стойте на директна слънчева светлина между 10 и 16 часа.

2. Не ходете на солариум – няма такова нещо като здравословен тен. Солариумите излагат тялото на вредните UVA и UVB лъчи, а всяко излагане на подобно облъчване повишава риска от поява на меланом с 20%. Тенът се натрупва и като резултат от това може да се появят преждевременно бръчки и кафяви петна.

3. Ходете на редовни профилактични прегледи – ако ракът на кожата се открие рано, той почти винаги е лечим, особено ако бъде диагностициран преди да стигне до лимфните възли. Понякога меланомът може да се появи на неочаквани места като ходилата на краката или лигавицата на носа или устата.

4. Приемайте витамин D – ако имате наследствена обремененост, избягвайте продължителното излагане на директна слънчева светлина. Консултирайте с лекар и започнете прием на витамин D, който ще намали риска от поява на рак на кожата.

5. Оглеждайте тялото си – всеки месец се оглеждайте внимателно за кафяви петна или бенки. Ако бенката е асиметрична, има назъбени краища, съдържа няколко цвята или цветът й се променя, увеличава се диаметъра или издадеността й, консултирайте се незабавно с дерматолог.

6. Приемайте антиоксиданти – консумирайте много храни, богати на бета-каротин – те съдържат антиоксиданти. Те се срещат в плодовете и зеленчуците като боровинки, къпини, моркови, сладки картофи, тиква, чушки, спанак, броколи и къдраво зеле. Човешкото тяло превръща бета-каротина във витамин А, който се бори успешно с рака и предпазва организма на клетъчно ниво.

7. Използвайте лосиони срещу слънце с естествени съставки – много от предлаганите на пазара слънцезащитни лосиони съдържат оксибензон – синтетичен химикал, свързан с увреждане на хормоните и алергии. Търсете лосиони, които съдържат вещества като цинков оксид и титаниев диоксид, които са физически блокери на слънчевата светлина.

8. Намалете възпалението – понякога възпалението е добро, особено ако сте се порязали или ожулили. В тези случай подуването и възпалението придвижват кръвта към наранения участък и помагат за възстановяването й. Хроничното възпаление, обаче, може да изтощи имунната система и да създаде подходяща среда за развитие на рак. Един от начините за намаляване на възпалението е спортуването. 30 до 60 минути гимнастика дневно, 5 дни в седмицата дават превъзходни резултати.

9. Не бъдете обзети от натрапчиви мисли – диагностицирането на рак може да бъде много травматично. Ако в миналото вече сте имали рак на кожата, направете план за превенция с дерматолог. Важното е да не позволявате мисълта за рака да си обсеби, защото стресът е много опасен фактор.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.