×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ашваганда срещу стрес
Екстрактът от ашваганда намалява стреса и стимулира имунитета

Ашваганда (Withania somnifera) е лечебно растение, което от хиляди години се използва в традиционната Аюрведа за насърчаване на дълголетието, повишаване на имунния отговор и намаляване на напрежението и умората. 

Билката е един от най-добре проучените адаптогени – естествени средства, които укрепват нервната система, подобряват приспособяването към стреса и увеличават енергията (Речник Merriam-Webster).

Лечебната силата на листата и корена

Първоначалните научни и търговски усилия се фокусирали само върху корена, като изключвали ползите от листата на ашваганда. Последните изследвания са съсредоточени както върху корена, така и върху листата, тъй като и двете части на растението осигуряват различни ползи за здравето. 

Листата на ашваганда съдържат биоактивни вещества, за които е доказано, че подобряват мозъчната функция, качеството на съня и имунния отговор. В корените й се съдържат съединения, използвани за насърчаване на дълголетието и повишаване на жизнеността.

Не всеки екстракт от ашваганда осигурява тези ползи

Повечето екстракти от ашваганда не притежават оптимална ефикасност, поради пропуски в процеса на екстракция и стандартизация на биоактивните съставки, липса на последователност в качеството и недостатъчен брой проучвания, гарантиращи безопасността на крайния продукт.

За разлика от тях, патентованият екстракт Ashwagandha Sensoril® се отличава с клинично доказано действие и отлични имуностимулиращи и адаптогенни свойства.

Ashwagandha Sensoril®отключва силата на ашваганда

Ashwagandha Sensoril® е получен от уникална смес от листата и корените на растението чрез воден процес на екстракция, за да осигури оптимална ефикасност и биоактивно разнообразие. Стандартизиран е до 3 ключови биоактивни вещества: витанолидни гликозиди, олигозахариди и витаферин А. Съставът му е патентован (US 7,318,938, CA2508478C), а биоактивният анализ на качеството и безопасността му се извършва от HPLC / UPLC.

Ashwagandha Sensoril® е проучен в повече от 10 рандомизирани, двойно-слепи, плацебо контролирани клинични изпитвания при хора, извършени от водещи изследователски институти в САЩ и Индия. Утвърден е като общопризнат безопасен продукт (GRAS), верифициран е като Non-GMO Project и притежава сертифициран биологичен произход. Сертифициран е с Informed Choice за спортно хранене (Sensoril Sport).

Качество

Качеството на холистичния екстракт Ashwagandha Sensoril® се осигурява чрез подбор на подходящ хемотип и генотип на растението, добив от правилния географски район, прибиране на реколтата в точното време, използване както на листа, така и на корени и оптимизиране процеса на екстракция. Спецификациите на екстракта на биоактивно ниво са:

  • витанолидни гликозиди ≥10%
  • олигозахариди ≥32%
  • витаферин А ≤0,5%

Специфики на биоактивните вещества в Ashwagandha Sensoril®

Витанолидните гликозиди са група естествени съединения, открити в различни растения, които поддържат нормален имунен отговор и са клинично проучени за намаляване на ежедневния стрес.

Витанолидните гликозиди имат стотици метаболити; преобладаващите биоактивни вещества обаче са витаферин А, витаферин D и витанон. Витаферин А е един от най-изследваните витанолиди, поддържащ здравето на сърцето, мозъка и имунната функция.

Проведени са обширни проучвания за токсичност, за да се гарантира, че витаферин A и други витанолиди не са токсични за здравите клетки, когато се консумират в разумна доза. Не са установени нежелани ефекти при дози до 2 g / kg / ден, стандартизирани до 3% витаферин A.

Комбинираният екстракт Sensoril е извлечен от листа и корен, и е стандартизиран до най-биоактивните съединения в ашваганда, (≥10% с витанолидни гликозиди, ≥32% олигозахариди и ≤0,5% витаферин А).

Олигозахаридите са често пренебрегван биоактивен компонент на ашваганда. Представляват вид въглехидрати, които са от решаващо значение за нормалната клетъчна функция, включително клетъчната адхезия и клетъчното разпознаване.

Олигозахаридите допринасят за съдържанието на разтворими фибри, което подпомага храносмилането и здравето на сърцето. Разтворимите фибри са от съществено значение за функционирането на стомашно-чревния тракт и действат като пребиотик, като помагат за поддържане на чревния микробиом. Включването на разтворими фибри като част от здравословната диета поддържа нормалната сърдечно-съдова функция. Патентованият Sensoril съдържа ≥32% олигозахариди.

Ashwagandha Sensoril® се включва в различни добавки, храни и напитки. Препоръчва се за намаляване на стреса, увеличаване на енергията, подобряване качеството на съня, здравето на сърцето и ставите, и когнитивната функция. Съчетава се отлично с диети, базирани на спортното хранене 

Ashwagandha Sensoril® - ползи

Последните научни изследвания, използващи клинично проучен Sensoril, показват, че той увеличава мускулната сила, подобрява фокуса и времето за реакция, увеличава енергията, подобрява съня, поддържа здравето на ставите и намалява ежедневния стрес - всички важни фактори за цялостното здравословно състояние.

Сила

Sensoril значително подобрява силата на горната и долната част на тялото. В едно проучване мъже в активна почивка са приемали по 500 mg Sensoril дневно в продължение на 12 седмици. Изследването демонстрира, че Sensoril увеличава 1 RM на клек с 9,1 kg и 1 RM на пейка с 4,8 kg в сравнение с плацебо.  

Енергия

Недостигът на енергия е често срещан проблем в съвременните общества. Според направено през 2016 г. проучване на потребителите на хранителни добавки от Съвета за отговорно хранене (CRN), 30% от потребителите посочват енергията като едно от основните си притеснения.

Балансирането на енергийните нива е от съществено значение за качеството на живот. Ашваганда има енергизиращи свойства, а  клинично проученият Sensoril намалява умората 7 пъти повече в сравнение с плацебо.

Това води до естествено увеличаване на жизнеността, без риск от страничните ефекти, които предизвиква кофеинът. Повишената енергия може да бъде механизъм за повишена сила и подобрена издръжливост.

Фокус и време за реакция

Sensoril подобрява фокуса и времето за реакция. Само за 2 седмици след прием на екстракта, пациентите показват значително по-бързо време за реакция в сравнение с плацебо.

В отделно проучване субектите, приемащи Sensoril, показват повишение в способността да се концентрират от близо 2 пъти в сравнение с плацебо групата. Като уникален адаптоген, Sensoril подобрява способността за поддържане на баланс по време на стрес, като облекчава психическото бреме.

Стрес

Sensoril намалява общия ежедневен стрес с 62,2% в сравнение с плацебо, измерено чрез валидираната модифицирана скала на тревожност на Hamilton за стрес.

За допълнително изясняване механизма на действие на екстракта, клиничните проучвания при хора, използващи Sensoril, показват значително намаляване на кортизола, ключов маркер на стреса и на CRP - маркер на естествения имунен отговор на организма в сравнение с плацебо.

Sensoril е уникален в способността си да намалява ежедневния стрес, кортизола и нивата на CRP, благодарение на адаптогенните си свойства и невропротективните ефекти на витанолидните гликозиди и витаферин А, съдържащи се в листата и корените на ашваганда.

Сън

Правилното възстановяване е от съществено значение за издръжливостта и нивата на енергия. Най-доброто възстановяване е почивката, постигната по време на нощния сън.

Едно клинично проучване показва, че Sensoril намалява случайното безсъние два пъти повече от плацебо. Подобряването на съня е пряко свързано с контрола върху стреса и по-специално - с намаляване на стресовия хормон кортизол, който нарушава естествения баланс на тялото. Поддържането на кортизола в нормални граници е важно за нормалните циркадни ритми, необходими за спокоен сън.

Здраве за сърцето

В клинични проучвания при хора е показано, че Sensoril насърчава здравето на сърцето чрез подобряване на ендотелната функция с 91% в сравнение с плацебо, сърдечната функция и поддържане на кръвно налягане в рамките на нормалното. Тези ефекти се дължат на биоактивните вещества, включително витанолидни гликозиди и витаферин А в екстракта, които имат кардиозащитни свойства и поддържат нормален имунен отговор.

Здраве за ставите

Биоактивните вещества в Sensoril подпомагат и състоянието на ставите. Посредством валидиран стандартизиран въпросник пациентите, приемащи екстракта, отчитат значителни подобрения във функцията на ставите си заедно с намалена скованост.

В заключение

Ashwagandha Sensoril® е лидер сред екстрактите от ашваганда. Той е мощен адаптоген, получен от уникална смес от листата и корена на Withania somnifera чрез изцяло воден процес на екстракция, осигуряващ оптимална ефикасност и биоактивно разнообразие.

Ashwagandha Sensoril® е подкрепен от повече от 10 рандомизирани, двойно-слепи, плацебо контролирани клинични изпитвания при хора.

Екстрактът намалява ежедневния стрес, подобрява когнитивните способности, поддържа менталното здраве, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, подпомага ставите и повишава издръжливостта при физическа активност. 

Прегледайте още информация, свързана с ашваганда:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.