×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Безопасни ли са слънцезащитните кремове?Времето се затопли, съблякохме дебелите дрехи и е време за първите слънчеви бани. Години наред специалистите предупреждаваха за опасността от слънчевите лъчи и връзката им с един от най-опасните и най-бързо разпространяващите се видове рак – меланомата. Единственото решение според много експерти бяха слънцезащитните кремове. Американски учени обаче вече споделят опасенията си, че използването на подобни мазила не е безопасно. Д-р Киратшал Каннан и колегите му установили, че някои слънцезащитни продукти съдържат съставка имитираща ефекта на женския полов хормон естроген. Така употребата на тези кремове увеличава сериозно опасността от ендометриоза. Опасното вещество бензофенон е много ефикасно при блокирането на вредните ултравиолетови лъчи. То може да се намери както в слънцезащитните продукти, така и в някои кремове за лице и коса. Малки количества от бензофенона обаче често проникват през кожата и се абсорбират в кръвта, където имитират ефекта на естрогена. Именно този хормон засилва опасността от развитието на ендометриоза. Болестта засяга 1 на 10 жени в репродуктивна възраст. „Още е много трудно да се каже употребата на колко крем може да изложи жените на опасност. Това са първите по рода си подобни изследвания. Важно е внимателно да проверим резултатите, за да получим най-точни данни”, казва ръководителят на проекта д-р Каннан. Той и колегите му изследвали кръвта и урината на 625 жени, диагностицирани с ендометриоза. Всички те имали високи нива на бензофенон и признали, че често употребяват слънцезащитни кремове. Засега изследователите съветват дамите да внимават с разкрасителните продукти съдържащи бензофенон и по възможност да търсят техни заместители.

Ревита Ви препоръчва

Кокосово масло, 474 ml

Коментари (1)

    • Pavlina Dimitrova
    • 2012-10-26 11:12:38
    Много полезна статия.Аз например това лято използвах слънцезащитните продукти на Ла Рош Позе за цялото семейство и всички бяхме много доволни. А как може да разберем дали са опасни тези продукти?

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.