×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Алоето е известно отдавна с лечебните си свойства. Това, което може би не знаете, е че са известни повече от 400 вида, но само някои от тях са наистина полезни- това са най-вече видовете Алое вера и Алое барабденсис.

В последните десетилетия медицината напредна много. И въпреки това развитие, болестите са все така упорити. Ясно е, че отстраняването на признаците на едно заболяване не е достатъчно за пълното оздравяване. Именно тук се появява алоето – за тези, които искат да поддържат организма си така, че той да им служи дълго в отлична кондиция. Това растение може да „се похвали” с огромно разнообразие от полезни вещества   -според последни изследвания над 160.

Ето някои от тях:

Аминокиселини – известни с противовъзпалителното си действие.

Ацеманан- веществото, с което може би алоето е най-прочуто. Влияе отлично на имунната система. Подобрява усвояването на хранителните вещества от организма и отделянето на белтъчните шлаки от чревния тракт. Подсилва тялото ти в борбата му срещу вируси, бактерии и паразити. Това е и един от елементите, участващи в структурата на кожата, кръвоносните съдове, хрущялите и костите.

Ензими – повече от 15 вида. Действат като катализатори в организма, участват активно в обмяната на веществата.

Мастни киселини – някои от тях като холестерола и кампестерола имат противовъзпалително действие. Затова алоето се употребява и при възпаления и  повърхностни рани.

Лупеол – съединение на хлора със силно противовъзпалително действие.

Полипептиди – 23 вида в алоето. Укрепват имунната система.

Салицилова киселина – понижава температурата и успокоява болката.

Витамини – главно от групата В. Подсилват имунитета и действат добре при възстановяване след прекарани заболявания.

В прозрачния гел, който се извлича от месестите листа на алоето, има голямо количество вода, но там разбира с са и повечето ценни вещества. На пазара можеш да намериш много продукти, които съдържат алое – кремове, напитки, тинктури, гелове, пасти за зъби.

Заболявания, при които Алое вера има най-добър ефект

В началото трябва отново да уточним, че Алое вера не е лекарство, а билка. Въпреки това, то наистина може да действа ефикасно там, където медикаментите понякога са безпомощни.  Освен за заздравяване на рани Алое вера се използва още при пародонтоза, възпаления в устната кухина, екземи, астма, запек, стомашни киселини, акне, алергии, ревматизъм, висок холестерол. Освен това то действа като натурален антибиотик, детоксикира организма, подмладява кожата на лицето, повишава имунитета, понижава кръвното налягане, помага при лечението на хемороиди и дори при ракови и сърдечно-съдови заболявания.

Коментари (1)

    • Nedyalka
    • 2023-03-20 22:38:01
    Imam eczema wtemu pomogneli

    Здравейте,

    Както знаете, Алое вера е мощно средство за пречистване на организма и ако екземата Ви се дължи на недостатъчност на пречистващите органи – черен дроб, бъбреци, бял дроб, кожа, може да Ви помогне да се посъвземете, наред с прилагане на детокс диета. Но е необходима консултация с дерматолог, за да се определят причините за екземата – алергия, инфекция – бактериална, гъбична или друга, заболяване на вътрешен орган и т.н.,изследвания и в зависимост от причината за състоянието Ви, ще се назначи  точното лечение. Междувременно, при добра индивидуална поносимост, може да започнете с Алое вера, да обърнете внимание на хигиената, козметиката и дрехите, които носите. Локално може да почиствате с Кокосово масло – Liquid Coconut Oil/Кокосово масло (течно) - почиства, успокоява кожата и има противовъзпалителен ефект.

     

    Поздрави,

    Д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.