×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Бобовите продукти - задължително в менюто на диабетицитеПациентите, които страдат от захарен диабет втори тип, традиционно се сблъскват с повишения риск от заболявания на сърдечносъдовата система. За понижаването на този риск, а и за контрол над захарта в кръвта, в дневното меню следва да са включени достатъчно ястия от бобови култури: фасул, леща, грах и пр., отбелязват в ново изследване канадски учени. Основната му цел е била да се  установи дали с помоща на диета, включваща бобови култури, може да се осъществява контрол на захарта и липидите в кръвта, както и върху кръвното налягане. 121 пациента с диабет втори тип били разделени на две групи. Те се хранели 3 месеца по едно и също меню, с тази разлика, че пациентите от първата група изяждали по 1 чаша около 190 грама бобови продукти. По време на експеримента лекарите анализирали измененията в състоянито на пациентите.

Най-голям ефект от употребата на бобови продукти бил усетен по същественото понижаване на кръвното. Рискът от хипертнония се понижил с 67%, рискът от инфаркт и инсулт – също. По признанието на самите пациенти значително се подобрило общото им физическо и морално състояние. Определен ефект бил установен и в контрола на захарта в кръвта. По думите на Дейвид Дженкинс, от университета в Торонто, резултатите от теста силно са го удивили, съобщава Newswise.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.