
Откритията били направени като част от общоевропейските изследвания за отношението между качественото хранене и заболяванията от рак. Изследването се провело в десет държави с участието на над 500 000 души.
Професорът Кей Ти Хоу от Кембридж обяснява: „Увеличаването на количеството плодове и зеленчуци в дневната ви диета рязко укрепва вашето здравословно състояние”. Изследване в Норфолк с 30 000 граждани на възраст от 49 до 79 години показало, че при хората, които имали в кръвта високо съдържание на витамин С от плодове и зеленчуци, смъртността на много по-ниска. Само 50 грама повече плодове и зеленчуци намалява риска от преждевременна смърт с 15%.
Английската обществена организация Cancer Research UK започна кампания, с която призовава 5 пъти на ден да се ядат плодове. Дали това ще е ябълка, портокал, банан или малка чашка малини няма значение.
Предвид сезона и огромното наличие на такива здравословни храни ни е много по-лесно да поддържаме здравето си в своя разцвет. Съветът на лекари и диетолози е да набавяме нужните ни хранителни вещества именно по този начин – чрез приема на пресни плодове и зеленчуци в комбинация с ефективни хранително добавки.
Коментари (0)
Нов коментар