×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
жените са по-дълголетни от мъжете"Вратичката" към отговора на този въпрос е в митохондриите, генериращите енергия части на нашите клетки. Те имат своя собствена ДНК, отделно от ДНК в ядрото на клетката, за която се смята, че представлява генома. В почти всички видове митохондриите ДНК се предава само от майка на дете, без влияние от страна на бащата, гласи ново проучване, публикувано  в Current Biology. Но обикновено, естественият подбор помага да се сведат  вредните мутации до минимум, като е гарантирано, че по мъжка линия те не се предават на поколението.

Така, ако една митохондриалната ДНК мутация е опасна само при мъжете, но не вреди жените, няма никакви пречки майката да я предава на децата си. Това обяснява до голяма степен защо жените надживяват мъжете. "Ако се появи една митохондриална мутация, която е доброкачествена за жените и е в тяхна полза, тази мутация ще се промъкне през портите на естествения подбор и ще мине в следващото поколение. Резултатът е: натрупване на мутации, които не накърняват жените, но водят до по-кратка продължителност на живота за мъжете.", казва Деймиън Даулинг, австралийски еволюционен биолог, цитиран от LiveScience.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.