×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хиалуронова киселина, колаген, хондроитин сулфат за здраве и красотаОпорно-двигателната (моторна) система е основният механизъм в човешкото тяло, осигуряващ активното му и синхронизирано движение в пространството. Тя представлява идеална комбинация от активни и пасивни елементи. Към пасивните елементи се включват костите и ставите, които, съединени заедно, формират скелета, включен в латинското наименование на опорно-двигателната система (Systema musculoskeletale). Скелетът осигурява стабилност и опора на тялото и е основата, върху която се надграждат активните елементи (мускули) на опорно-двигателния апарат. Скелета на възрастен човек е изграден от 206 кости, свързани посредством стави и ставни връзки. Ставите се класифицират в три основни групи, според възможността за извършване на движение (фиксирани, частично подвижни и синовиални стави). От трите групи най-чувствителни на износване и увреждане биват синовиалните стави, защото осигуряват активно свободно движение (сгъване, разгъване, завъртане, привеждане или отвеждане). Костите на крайниците са свързани с лесно подвижни, синовиални стави.

Синовиалната ставна връзка е формирана на мястото на свързване на две кости (ставни хрущяли), подсилено със ставни връзки (лигаменти), синовиална мембрана и синовиална течност. Синовиалната течност се екскретира от клетки в синовиалната мембрана, с цел да омекоти триенето на хрущялите от ставната връзка и да намали тяхното износване. Болестният процес, при който се наблюдава намаляване на синовиална течност в ставата, изхабяване на ставните хрущяли, повишено триене и възпаление, е известен като „артроза”. Един от първите симптоми за развитие на артроза е намаляване на количеството синовиална течност в ставата.

Синовиалната течност функционира като защитен и подхранващ клетките в хрущялната тъкан слой. Основните компоненти на синовиалната течност са хиалуронова киселина, хондроитин сулфат, глюкозамини и глюкозаминогликани. Хиалуроновата киселина е силно хидрофилно химично съединение. Една молекула хиалуронова киселина има способността да свързва над двеста молекули вода. Тази способност на хиалуроновата киселина позволява в синовиалната течност да се задържа голямо количество вода, естествен омекотител при движението на ставата и разтворител на хранителните вещества, подхранващи клетките в хрущяланата тъкан. Намаляването на концентрацията на хиалуронова киселина и изтъняване на защитният слой синовиална течност се свързва с начални етапи на дегенерация на ставата и появата на силна болка при движение.

Ставните хрущяли са другият основен компонент на ставата. Те се изграждат от хрущялни клетки (хондроцити) и между клетъчно пространство с голяма плътност, дължаща се на високото съдържание на колаген тип II. Колаген тип II участва в изграждането на повърхността на хрущяла, заедно с участието на молекули хиалуронова киселина, хондроитин сулфат и други глюкозаминогликани. Друг основен симптом при дегенеративния процес е разграждането на високомолекулния колаген тип II от хрущялната тъкан и намаляване на здравината на хрущяла. Забавянето на разграждането на хрущялната тъкан в значителна степен намалява скоростта на развитие на дегенеративния процес и запазва ставата за дълъг период от време.

Научните изследвания в областта  на лечение на артрозните заболявания в последните години акцентират на ролята на колаген тип II и хиалуроновата киселина, като метод за стопиране на развитието на необратимия дегенеративен артрозен процес. Тези две чудотворни химични съединения могат да бъдат включени в състава на високо ефективна хранителна добавка, защото имат благотворно действие не само върху опорно-двигателната система, но и върху кожата, роговицата на окото, зъбите. Колагенът и еластинът представляват два структурни, фибрилни белтъка, които са отговорни за поддържане на еластичността и плътността на кожата. Синтезът на колаген и еластин е нормално протичащ процес в кожата. След двадесет и пет годишна възраст синтезът на тези два полипротеина намалява и кожата изсъхва, губи своята еластичност и здравина, остарява.

Молекулата на колагена се състои от полипетдидна верига с дължина от 20 до 100 аминокиселини, която в пространството приема специфична спирална форма и се характеризира с голяма здравина и издържливост на напън и напрежение. Хиалуроновата киселина също е нормална органична съставка, която допринася за дълбоко и трайно хидратиране на кожата и за нейния по свеж и сияен вид.

Приемът на продукти с комбинирано съдържание на колаген, хиалуронова киселина, хондроитин сулфат и други глюкозаминогликани е много препоръчителен за хора над двадесет и пет годишна възраст, при които започва нормалния процес на забавяне на синтеза на тези важни структурни химични съединения и остаряване на организма.

За активни спортисти и хора с професии, натоварващи в голяма степен ставите и опорно-двигателната система, допълнителният прием на тези вещества ще им осигури здрави стави и значително по-малко травми.

Хидраплениш - красива кожа, здрави ставиHydraplenish съдържа хидролизиран колаген тип II (BioCell Колаген), което позволява бързото и ефикасно усвояване от организма. Хидролизираният колаген е денатуриран по специална технология и е с по-малка молекулна маса, което го прави значително по-лесно преносим до необходимите зони (стави, кости и кожа). За разлика от другите колагенови молекули, хидролизирания колаген тип II е основна молекула регулираща собственият си синтез. Повишаването на неговата концентрация в синовиалната течност стимулира хондроцитите (хрущялните клетки) да секретират допълнителни молекули колаген. Така се възстановяват хрущялите и се спира евентуалния процес на дегенерация. Наличните хиалуронова киселина и хондроитин сулфат възстановяват плътността на синовиалната течност и стимулират хидратирането и, с което спомагат за по-добър тонус и намаляване на болката при активно движение на ставата.

Hydraplenish се предлага в концентрация от 500 мг и разфасофка от 30 или 60 капсули, подходящ за ефективна и дълготрайна терапия или за профилактично предпазване от евентуални бъдещи дегенеративни промени, резултат от остаряването на организма.

Hydraplenish се предлага и обогатен с метилсулфонилметан (МСМ). МСМ е сяра (S) съдържащо органично съединение, което се съдържа в нормално в съединителната тъкан. Той доставя сяра, необходима за синтеза на аминокиселини, които са градивните единици на пептиди и белтъци. Като сяросъдържащо съеднение спомага за образуването на антитела и подпомага имунната система. Допълнително стимулира синтеза на структурни белтъци в хрущялите, костите и кожата и спомага за по-доброто усвояване на хидролизирания колаген тип II. Стимулирайки допълнителния синтез на кератин, колаген и еластин в кожата, МСМ спомага за забавяне на процесите на нейното стареене и образуването на бръчки. Препоръчва се да се използва като хранителна добавка с дълготрайна употреба от хора над тридесет годишна възраст, за възстановяване на организма, добър тонус и младежки вид. 

Текст: Галина Рачева магистър-биотехнолог със специалност “Генно и клетъчно инженерство”

Коментари (1)

    • Недка Славова
    • 2016-01-26 18:23:49
    Наистина много добри и качествени продукти.Комбинация за здраве и красота. Спомага възстановяването на хрущялите и спира евентуалния процес на дегенерация.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.