×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


България е на първо място в Европа по заболеваемост и смъртност от рак на маточната шийка, каза на пресконференция по темата доц. Здравка Валерианова, шеф на Специализираната болница за активно лечение по онкология. Поводът бе приетата от правителството Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в България, която предвижда от 1 октомври т.г. да се имунизират всички 12-годишни момичета. По думите й болните у нас всяка година са 32 на 100 хил. души население, докато в държавите, в които се извършва скрининг, пациентите са 2-7 на 100 хил.

Ваксината не е терапевтична, а профилактична, и ще се получава и поставя безплатно от личните лекари, като преди имунизацията децата трябва да бъдат подложени на обстоен преглед, уточни д-р Клара Балджиева, педиатър. Ваксината ще се поставя трикратно през определен период от време. В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) са предвидени 2 млн. лв. за заплащане на препаратите на фирмите производители. Тези, които са се ваксинирали, ще получат 100-процентова защита срещу два онкогенни вируса, които предизвикват три четвърти от случаите на рак на шийката, както и срещу 80% от всички останали онкогенни вируси, поясни доц. Никола Василев, началник на Клиниката по обща и онкологична гинекология.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.