×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Кафето концентрира вниманието и мисълтаНемски учени, които са изследвали влиянието на кофеина върху активността на човешкия мозък, са установили, че две – три чашки кафе дневно помагат значително да се усили точността на разпознаването на думите с позитивно значение. Същевременно кофеинът не влияе върху възприятието на думите с негативен или неутрален смисъл, се казва в изследването, публикувано в сп. PLOS ONE.

Експертите от Рурския университет са осъществили експеримент с 67 доброволци на възраст от 19 до 32 години. Част от участниците са получавали кофеин, а останалите - плацебо. Нито един от всичките участници не бил приемал кофеин, алкохол или никотин 12 часа преди експеримента. В групата, която приемала 200 милиграма кофеин 30 минути преди началото на експеримента, след анализа на изпълнените лексически и визуални тестове, било установено чувствително увеличаване на разпознаваемостта на позитивните думи. Предишни изследвания доказаха, че кофеинът оказва стимулиращо въздействие върху централната нервна система. Експериментът на немските учени показва, че кофеинът оказва особено допаминоенергетично влияние и върху тези области от главния мозък, които отговарят за говора и разпознаването на думите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.