×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Каква е връзката между пробиотиците и метаболитното здраве?За никого не е тайна, че пробиотиците са от огромна полза за нормалното функциониране на храносмилателната система. Едва ли някой е предполагал обаче, че приемът им може да бъде ценна подкрепа за метаболитното здраве.

Броят на хората, засегнати от т.нар. метаболитен синдром, расте. Рискът от развитието на заболяването се увеличава с напредването на възрастта, като статистиките посочват, че над 20% от възрастното население в световен мащаб страда от това заболяване.

Метаболитният синдром обикновено се разглежда като съвкупност от всевъзможни рискови фактори, които могат да проправят пътя към диабет, сърдечносъдови заболявания, инсулт и др. Тези рискови фактори могат да бъдат:

  • Затлъстяване (около и в областта на корема)

  • Високо кръвно налягане

  • Непоносимост към глюкоза

  • Образуване на плака по стените на артериите.


При такива и подобни условия, се повишават нивата на триглицеридите, нивата на HDL (т.нар.”добър” холестерол) спадат, развива се инсулинова резистентност (инсулинът регулира нивата на кръвната захар); възможно е да се стигне и до повишено кръвосъсирване, което блокира артериите и вените, както и до силен възпалителен процес в организма (високи кръвни нива на С-реактивен протеин, следствие на сърдечни нарушения, например).

Метаболитният синдром предполага много опасности за здравето. Веднъж развил се, той той увеличава 2 пъти риска от коронарна болест на сърцето и цели 5 пъти – риска от развитие на диабет!

Според последни мащабни проучвания и изследвания, повечето от които направени в САЩ, пробиотиците и пребиотиците могат да изиграят огромна роля в регулацията на теглото. Те подобряват вътрешния микробен баланс, потискат апетита, контролират затлъстяването в областта на талията и корема, намаляват възпалението.

Към момента пробиотиците и пребиотиците са обект на много изследвания с цел откриване на работеща стратегия, която би изиграла решаваща роля в третирането на метаболитния синдром.

Досега изнесените резултати от тези проучвания посочват, че пробиотиците:

-          Подобряват общото състояние при хипертония, тъй като регулират нивата на кръвното налягане

-          Играят положителна роля по отношение на липидния профил

-          Контролират инсулиновите нива

-          Могат да бъдат чудесно превантивно или подкрепящо лечението средство срещу метаболитен синдром

-          Имат важно значение за метаболитното здраве

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.