×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Всички сме чували за Омега-3, но какво всъщност представлява и по какъв начин може да помогне на човешкия организъм?

Омега-3 е съвкупност от девет мастни киселини, от които най-голяма и ефективна роля с ползите си имат: Алфа-линоленовата киселина (ALA), Ейкозапентановата киселина (EPA) и Докозахексановата киселина (DHA).

Омега-3 можем да открием в риба (скумрия , сьомга , риба тон), крил (общо название за дребни планктонови ракообразни) и някои ядки и семена (орехи и ленено масло). Те се наричат Есенциални мастни киселини, защото човешкото тяло не може да си ги произведе само и трябва да си ги набави по друг начин.

Кои са начините да си набавим Омега-3 мастни киселини

  • Чрез храната: Този начин не е много ефективен, действа доста бавно и няма как тялото да поеме полезните свойства на Омега-3 мастните киселини.
  • Чрез хранителни добавки: Това е най-ефективния подход , по който можем да си набавим нужните за тялото ни Омега-3.

Какви са ползите от приема на Омега-3, кой може да го пие и как тази важна Есенциална мастна киселина бенефицира множество процеси в тялото на човека.

За какво помага Омега-3

Омега-3 има ролята на есенциален кардиопротектор. С мощните си свойства спомага за регулирането на кръвното налягане. Намаля лошия холестерол и увеличава добрия холестерол. Подпомага правилното съсирване на кръвта, като по този начин може да предпази от образуването на тромби.

Омега-3 мастните киселини подобряват здравето на ставите и костите. Приемът на Омега-3 заздравя костите, като подпомага увеличаването на съдържащото се количество калций в тях. По този начин процентната вероятност от развитие на остеопороза намалява. Омега-3 има силно противовъзпалително действие и така спомага за редуциране на хроничната болка в ставите. Редовният прием на рибено масло може да помогне на костите да запазят своята еластичност и намалява риска от фрактури.

Депресията или депресивните състояния са едно от най-срещаните психични разстройства познати в наши дни. Рибеното масло или Омега-3 понижава нивата на цитокините. Това са белтъчни молекули, които при хора страдащи от депресия са с увеличена стойност. Множество проучвания показват, че в страни където се консумира повече риба (например Япония), броя на хората страдащи от депресивни състояния е значително по-малък.

  • Помага на мама, бебе и дете

Приемът на Омега-3 по време на бременността значително понижава риска от преждевременно раждане. Оптималните количества Омега-3, приемани като добавка, могат да намалят вероятността това да се случи. Омега-3 подпомага развитието на мозъка и очите при бебетата и спомага за правилното наддаване на килограми на кърмачетата и децата. Омега-3 може да намали риска от развитие на хиперактивност, дефицит на вниманието и аутизъм. Децата с хиперактивност имат по-ниски нива на Омега-3. Омега-3 спомага за по-добри комуникативни и социални умения, по-висока интелигентност и по-малко поведенчески проблеми. Омега-3 помага не само на бебето, но и на майката. Приемът по време на бременността може да предпази новата майка в бъдеще да не попадне в капана на следродилната депресия.

Омега-3 мастните киселини подобряват очното здраве. Една от Омега-3 мастните киселини, а именно EPA е основен структурен елемент на ретината. Недостатъчният прием на Омега-3 може да доведе до развиване на различни проблеми със зрението.

Състава на Омега-3 мастните киселини е изключително богат на витамини и минерали. В тях можем да открием витамин А и витамин D. Изключително ценен, но понякога подценяван витамин А, подхранва косата и ноктите, а витамин D подобрява имунния отговор при грип и вирусни състояния, както и помага при проблеми с белите дробове.

  • Дарява ни с красота

Омега-3 или рибеното масло притежава способността да регенерира клетъчните мембрани и увредените кожни клетки. Приемът на Омега-3 прави кожата мека и гладка, може да се каже че със способността си да регенерира клетките, забавя и тяхното стареене, като по този начин предпазва от появяване на нови и редуциране на вече появили се белези на стареенето.

Хората, които спортуват активно и искат винаги да са във форма, трябва задължително да приемат Омега-3. С изразеното си противовъзпалително действие, Омега-3 спомага за по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка. Комбинацията на Омега-3 със здравословен и индивидуален хранителен режим стимулира отслабването. Приемът на Омега-3 редуцира апетита и контролира натрупването на мазнини.

 

RxOmega-3 може да се приема от бъдещи майки, хора с наследствена обособеност от сърдечно заболяване. Изключително подходящ да се комбинира с лекарствена терапия за регулиране на кръвното налягане. За малчуганите е много полезен. Помага им да се концентрират над ученето, да имат спокоен сън и да се наслаждават на игрите. С мощното си свойство да намаля триглециридите, Омега-3 е подходящ за хора имащи висок холестерол.

Възрастните могат да приемат до 3000 мг дневно и повече, в зависимост от нуждата, а при по-малките деца оптималният прием е до 150 мг дневно. Естествено, преди да се започне приема на хранителни добавки съдържащи Омега-3, трябва консултация със специалист.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Магистър- фармацевт Станила  Донева

Казвам се Станила Донева и съм Магистър-Фармацевт.
Вярвам, че ключа към доброто здраве е навременната намеса на специалистите и профилактиката. Интерес за мен представляват взаимодействията между лекарствените средства и хранителните добавки, както и имунната защита в ранна детска възраст.

Продуктът беше успешно добавен в любими.