
Сваля холестерола
Учени от Испания твърдят, че това е свойство на фибрите Tempranillo, които се съдържат в гроздето, използвано за направата на световноизвестнето не толкова скъпо вино Риоха. Хората, които редовно употребямали това вино, имали с 9% по нисък холестерол в сравнение със средностатистичните показатели.
Понижава риска от сърдечно-съдови болести с 60 - 70%
Полифенолите – активните антиоксиданти, които се съдържат в червеното вино, запазват еластичността на кръвоносните съдове и предотвратяват образуването на тромби.
Контрол над захарта
Ресвератролът, който се съдържа в ципата на червеното грозде, помага на диабетиците да контролират нивото на захарта в кръвта.
Повишава ефективността на мозъка
Неголяма доза стимилира способността на човек да запомня и усвоява. Студенти, които са употребявали незначително количество червено вино, са показали по-добър успех.
Профилактика на простуда
Ресвератролът помага на хората да не се разболеят по време на грипни епидемии. Различните изследвания показват, че тук рискът спада с 40%.
Коментари (0)
Нов коментар