×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Медицивска козметика с Уреа

 

Органичните съединения участват в метаболизма на веществата в перфектен баланс и точна концентрация. Уреата е изключително важен краен продукт от обмяната на веществата и нейното детайлно изследване на химичните, физичните и биологичните свойства доказват нейните благотворни свойства върху организма и редица кожни заболявания.

 

 

Уреата е органично химично съединение, познато като карбамид, диамид, карбонилдиамид. Тя е краен продукт от метаболитичното разграждане на аминосъдържащи органични съединения. Затова тя е основен продукт от метаболизма на протеини и пептиди. Уреата е едно от многобройните доказателства, че природата е съвършена. Тя е с молекулна формула CH4N2O и представлява производно на амоняка. За разлика от амоняка обаче, карбамида не е токсичен за организма и може да бъде натрупван преди отделянето му с урината. Уреата е първото в света синтезирано органично съединение, което поставя началото на нова ера в развитието на химията. С нейният синтез се доказва, че органичните съединения могат да бъдат получени извън организма и да се използват в разнообразни сфери от живота на човека. В съвременния живот уреата намира приложение в производството на изкуствени азотни торове, в козметиката и в медицината.

 

 

В наши дни уреата използвана в козметичната индустрия не се добива от органична материя, а се синтезира изкуствено от амоняк и въглероден диоксид, като може да бъде произведена в кристална или течна форма.

 

 

Специфичните химични свойства на уреата предопределят нейната биологична активност и широко приложение в химичната и козметичната промишленост. Уреата има способността да свързва молекулите на водата и да се разтваря много добре в нея, като по този начин участва във формиране на урината и изхвърлянето на неабсорбираната вода. Като хидрофилна молекула с малка молекулна маса, уреата лесно преминава през клетъчната мембрана в цитозола, чрез дифузия и спомага за доставянето на допълнително водни молекули.

 

 

медицинска козметика за нокти с уреа

 

Молекулите на уреата бързо се усвояват от клетките и тъканите в организма и заедно с това се осъществява тяхното подхранване и дълбока хидратация. Уреата се изхвърля главно от бъбреците, но може и да се отделя от кожата чрез изпаряване. На тази основа се разработва медицинска козметика, включваща кремове и балсами за крака, нокти и устни с висока концентрация на урея. Концентрацията на урея включена в състава на медицинската козметика варира в процентна концентрация от 2,5% до 50%, в зависимост от степента на хидратация, която осъществяват.

 

В състава на крем и балсам за устни процентната концентрация е най-ниска, защото епитела е тънък, непрекъснато обновяван. Клетките се хидратират от слюнката и допълнителната хидратацията трябва да е умерена, а усещането приятно.

 

За благоприятен ефект върху нокти, като стимулиране на растежа, намаляване на разслояването и чупенето на ноктите, увеличаване на тяхната еластичност и здравина, е необходима много дълбока и продължителна хидратация. Затова козметиката за нокти е с най-високо съдържание на уреа, която стимулира подхранването на нокътната основа и дълбока хидратация на кератиноцитите.

 

В състава на медицинска козметика за напукани ходила, мазоли и удебелена кожа е необходима дълбока хидратация, която да омекоти, подхрани и стимулира деленето на клетките. Процентната концентрация на уреа в този случай варира в границите 10%-25%.

 

Уреата се съдържа нормално в кожата, в процентна концентрация около 7-8% и функционира като дълбоко овлажняващ агент, благодарение на свойството и да свързва вода. Нейната основна роля в роговия слой (стратум корнеум) на най-външния кожен слой (епидермис) е да възстановява водния баланс. Така се подържа мека, здрава и сияйна кожа. С напредване на възрастта количеството вода в епидермиса и дермата намалява, деленето на кератиноцитите се редуцира и кожата става суха и излющваща.

 

хидратиране и поддържане на кожата

 

Използването на козметика, съдържаща уреа, хидратира в дълбочина, подпомага задържането на вода в кожата и по-този начин стимулира деленето и възстановяването на кожните клетки.

 

На молекулно ниво уреата модифицира пространствената структура на полипептидните вериги, което подпомага овлажняването на по-деликатните тъкани. Научни изследвания в областта на биохимията доказват, че съществува пряка корелационна връзка между водното съдържание и аминокиселинния състав в кожата. Което означава, че по-сухата и дехидратирана кожа не предоставя благоприятна среда за протичане на метаболитните процеси свързани с включване, модфициране, преобразуване, синтез и разграждане на аминокиселините и техните химични съединения.

 

Освен описаните хидратиращи свойства, съвместно с млечната киселина уреата действа като природен ексфолиант на кожата. Тяхното синаргично действие се състои в активно премахване на мъртвите вроговени, епителни клетки и стимулиране на клетъчната регенерация на роговия епителен слой. Младата жива тъкан се характеризира с по-добра хигроскопична способност и задържане на вода, което е предпоставка за по-добро подхранване на тъканта.

 

Уреата благоприятно повлиява възпаление и има охлаждащ ефект при изгаряне, с което подпомога по-бързото възстановяване и оздравяване на кожата. Използването на крем с уреа при слънчеви изгаряния намалява зачервяването на кожата и предпазва от опасни последствия, като поява на гнойни мехури, излющване, сърбеж.

 

Благодарение на специфичните си свойства, уреата благоприятно повлиява редица кожни заболявания като кожни екземи, псориазис, хиперкератоза, склеродермия, кератодермия и себорея.

 

 

Едно от големите предимства на уреата е , че стимулира и подпомага клетъчната регенерация. Освен, че кожата придобива сияен и здрав вид, тя се превръща в еластична и трудна за преодоляване от болестотворни агенти бариера. Поради химичната си структура уреата има способността да променя киселинния баланс на кожата и затова трябва да се дозира правилно при употреба и да не се надвишава препоръчителната доза за едно нанасяне.

 

Уреата има кератолитичен ефект, кератопластичен ефект, повишава пропускливостта на клетъчната мембрана за вещества с антисептичен ефект, подпомага регенерацията на тъканите и има хигроскопично, овлажняващо действие. Комбинацията от тези биологични свойства предопределя широкото приложение на уреата в производството на медицинска, лечебна козметика. В зависимост от приложението, степента на дехидратация на кожата и типа на заболяването, се използва различна процентна концентрация на уреа в състава на балсама или крема.

 

Вижте каква медицинска козметика за крака и ръце предлагаме тук


 

 

Текст: Галина Рачева магистър-биотехнолог със специалност “Генно и клетъчно инженерство”

 

Коментари (2)

    • МАРГАРИТА
    • 2017-03-23 09:23:33
    Здравейте, имате ли крем с 10% урея и на каква цена е.
    • Ревита
    • 2017-03-23 11:02:57
    Здравейте, За съжаление, вече не предлагаме продукти с марката Flexitol. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.