Съдържанието на миристицин в магданоза помага в борбата с рака, смятат учени. Съставката е полезна за потискане образуването на тумори в белите дробове, показват резултати от проучване. Пресният магданоз освен това е богат на желязо, витамини К, С и А. Желязото е жизненоважен елемент, поради участието му в редица основни процеси в организма, включително транспорт на кислород и синтез на ДНК. Затова нормалните му нива са от изключително значение за организма.

Витамин К, който се съдържа в магданоза, е необходим за правилното съсирване на кръвта. Участва и в изграждането на костната тъкан. Установено е, че недостигът на витамина в организма е причина за намалена костна плътност.

Адекватните нива на витамин К са от значение и при профилактиката на инсулта. Консумацията на магданоз помага за поддържането на силна имунна система. Благоприятният ефект се дължи на съдържанието на витамини С и А.  Към полезните съставки на магданоза спада и лутеолин - отличава се с антиоксидантните си свойства и предпазва организма от вредното действие на свободните радикали. Лутеолинът насърчава въглехидратния метаболизъм, има противовъзпалителни свойства.

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.