×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Organic

 

 

Хранителните добавки имат впечатляващи ефекти – от запълването на хранителни дефицити до подпомагане на имунната система и по-бързо възстановяване при различни заболявания. Но дали всички добавки са напълно безопасни? Да, защото днес контролът върху качеството им е стриктен! В редица случаи хранителните добавки са далеч по-добрият избор от фармацевтичните алтернативи и имат множество полезни ефекти.

 

Факторът доверие. Все повече хора се вълнуват от произхода на съставките в  добавките и точните механизми на производство. Когато става въпрос за продуктите, които човек внася в тялото си, чистотата на състава е от най-голямо значение. Според наскоро проведено проучване, наличието на пестициди, торове, консерванти и др., кара потребителите да търсят продукти с по-прости и различими съставки. Те искат да знаят откъде идват те, имат ли наистина ефект и природосъобразни ли са. През 2016 година е създадена Коалиция за устойчивост на хранителните добавки, в която обединяват сили много производители на водещи марки хранителни добавки. Целта на тази асоциация е да има консенсус за добри световни практики, валидирано тестване и достоверни научни методи, както и да се изградят стандарти за неизползване на ГМО при хранителните добавки.

 

 

Добавки от пълноценни храни (Whole foods), които не са обработвани и рафинирани, а всички ценни вещества в тях са запазени. В момента добавките от пълноценни храни заемат само 4% от пазарния дял, но бързо набират популярност. Използването на пълноценни храни за производството на добавки гарантира чистота на продукта и много повече полезни свойства за здравето от истинските плодове и зеленчуци.

 

В идеалния случай производителят отглежда сам растенията, които влизат в състава на добавките. Това позволява до потребителя да достигне повече информация относно условията на отглеждане, събиране на реколтата, техниките за анализ и извличане. Производителите, които не произвеждат сами използваните растения, трябва да подложат на анализ суровия материал, за да се уверят, че той отговаря на стандартите за идентичност, чистота и биологична активност.

 

 

Стандарти за качество. Производителите на добавки спазват добрите практики на производство, за да подсигурят качество и да гарантират чистотата на съставките. Това не е лесно, но е необходимо, за да се запази безопасността и ефективността на продукта. Към момента съществуват 3 стандарта, които осигуряват високото качество на хранителните добавки:

 

-ISURA – гарантира отсъствие на ГМО, безопасен и чист състав, висока степен на биологична активност. Използва се мас-спектрометрия за тестване на повече от 400 пестицида, разтворителя, тежки метали и други замърсяващи вещества

-USP – конвенция на американската фармакопея – преглеждат документите за производство на продуктите, следят за прилагане на добрите практики на производство, тестват продукта и съставките му.

-IVO – международно омега-3 сертифициране – гарантира качеството и биологичната активност на морските масла, включително рибено масло от природосъобразни рибарници.

 

 

Стъпка по стъпка: от семето до магазина!

Стъпка 1 – контролиране селекцията на семена (без ГМО и хибридни семена);

Стъпка 2 – отглеждане на реколтата в богати на хранителни вещества почви (неутрално pH, плодородни, дълбоки почви);

Стъпка 3 – контролиране реколтата на растенията;

Стъпка 4 – тестване на съставките за чистота и биологична активност;

Стъпка 5 – влагане на ефективни количества хранителни вещества в продуктите;

Стъпка 6 – производство/ преработване;

Стъпка 7 – тестване качеството на финалните продукти;

Стъпка 8 – получаване на сертификат за качество.

 

 

Тестване. То е един от най-важните фактори в индустрията на добавките. Производителите знаят, че потребителите държат на проверени съставки и затова е важно продуктите да бъдат тествани в различни етапи от производството им.

 

ДНК баркод тестът е полезен, но не е изчерпателен. Съществуват много други методи, които може да бъдат използвани. Такъв е методът на мас-спектрометрията, който изследва молекулното и дори атомното ниво за характерни маркерни вещества за специфичната билка или екстракт. Той дава информация и за повече от 400 замърсителя като разтворители, пестициди и тежки метали. Златният стандарт в клиничните изследвания е рандомизираното, двойно-сляпо, плацебо-контролирано изследване, благодарение на което често се изследва влиянието на дадена хранителна добавка върху група хора.

 

 

Natural Factors – висока класа и безкомпромисно канадско качество! Един от най-големите производители на хранителни добавки в Северна Америка е канадската компания Natural Factors, която започва своята дейност през 50-те години на миналия век. Компанията притежава собствена органично-сертифицирана земя, където отглежда голяма част от суровините за добавките. Използват се само истински семена, които не са ГМО и не са от хибридни сортове. Това е една от малкото компании за добавки в света, които имат собствени бази за екстракция, капсулиране и производство на добавките, собствени лаборатории и изследователски центрове и много партньори в академичните, научните и търговските среди.

 

Natural Factors отговарят на всички изисквания за производство на администрацията в Канада, САЩ и Австралия. Продуктите им притежават и сертификат за качество ISURA.  Компанията подпомага изследванията и образованието, прави дарения, предоставя продукти на хората в нужда и се опитва да направи света едно по-добро място.

 

Продуктовата линия Whole Earth & Sea на Natural Factors съдържа биоенергийни хранителни добавки, източник на витамини, минерали, ензими и фитонутриенти във всяка таблетка. Компанията е започнала със суров материал от цели растения, отгледани в богата на хранителни вещества почва включително кора, стъбла и семена. Много от тях са произведени и събрани от реколтата на самата компания, която е 100% без ГМО. Natural Factors притежава 4000 декара сертифицирано органични ферми с изключително плодородни алувиални почви. Не са използвани никакви синтетични пестициди, нито дори разрешените органични пестициди. Суровото обработване осигурява пълното разпръскване на всички съставки, а патентованият EnviroSimplex метод комбинира ниската температура с мощен вакуум, за да извлече влагата, да запази активните съставки, да намали времето за сушене и да предпази нежните фитонутриенти, за да се получи най-близък до природата продукт.

 

Серията Whole Earth & Sea на Natural Factors съдържа специфични за различни възрасти и полове мултивитамини, формули за кости, добавки с омега-3, супер гъби, обогатен витамин Д3, витамин Е и много други.

 

Виж всички продукти на Natural Factors ТУК!

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.