
Френски специалисти съставиха списък с най-полезните подправки:
Градински чай
Мехлем за нервната система. Съхранява дълго доброто настроение, прави ни по-спокойни и уравновесени. Подобрява паметта, когнитивните функции на главния мозък и храносмилането.
Джинджифил
Несравнимо полезен за храносмилането. Помага срещу гадене, няколко пъти увеличава скоростта на преработване на храната, предотвратява появата на язви и др.
Канела
Богата е на антиоксиданти, които предпазват от стрес и свободни радикали в организма ни. Канелата е добро профилактично средство срещу рак, болестта на Алцхаймер, Паркинсон и диабет.
Куркума
Съвременните изследвания доказаха огромната полза на известната подправка от аюрведичната медицина здравето на сърдечно-съдовата система и предотвратяването на холестериновите плаки.
Мащерка
Мощно противомикробно средство. Добро средство за профилактика на много инфекциозни заболявания и укрепва имунитета. Помага и на храносмилането.
Розмарин
Има мощно антиоксидантно действие. Но с него не бива да се прекалява, защото може да предизвика конвулсии и да попречи на усвояването на желязото от организма.
Шафран
Силен антидепресант без аналог в природата. Използва се в производството на психотропни вещества за борба с депресията, но употребата му в натурален вид е за предпочитане.
Коментари (0)
Нов коментар