
Учените смятат, че има два фактора, които повишават риска от удавяне:
- Връщане на стомашното съдържимо към хранопровода и устната кухина. Последствията са задушаване.
- Кръвта се отклонява към червата по време на храносмилането и това причинява проблеми, докато плувецът е във водата. Резултатът е намален приток на кръв към мозъка, което води до загуба на съзнание.
Консумирането на алкохол значително увеличава риска от удавяне, категорични са изследователите. Те съветват хората да се въздържат от плуване между 20 мин. и 1 ½ след като са хапнали.
Проучването е потвърдено и от проф. Венезис, преподавател по криминалистика и медицинските науки в Университета "Куин Мери", Лондон (Великобритания). Той и неговите колеги направили подобни тестове и резултатите показали, че рискът от удавяне след хранене е с близо 78-80% по-голям.
За енергичност и сила на плажа Ревита Ви препоръчва
Алайв мултивитамин, 1 g
Коментари (0)
Нов коментар