×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Нуждаят ли се децата от мултивитамини?Има ли нужда да давате мултивитамини на децата и доколко те си набавят всичко необходимо от храната? Световната здравна организация, Българската педиатрична организация и Американската академия по педиатрия нямат официално становище по този въпрос. Всичко зависи от родителите и педиатрите. „Децата, които се хранят здравословно, приемат плодове и зеленчуци по 5 пъти дневно, спортуват и спазват определен режим нямат нужда от мултивитамини”, казва д-р Джатиндер Бахтия, педиатър. „Ако малчуганът обаче приема по-малко от 4 чаши обогатено мляко, той трябва да взема добавка от витамин D 400 IU. Проучване, проведено миналата година сочи, че децата, които страдат от липса на витамин D напълняват бързо и по-често страдат от наднормено тегло.
Повечето диетолози са съгласни, че най-доброто, което може да направите за детето си е да му осигурите всички необходими вещества от храната. За съжаление обаче много малчугани отказват категорично да хапват определени ястия. „Обсъдете хранителните навици на детето си с педиатър или диетолог. Споделете какво му липсва и специалистът може да ви посъветва кои са допълнителните вещества, от които се нуждае. През последните години се наблюдава истински феномен – все по-често забелязваме деца с наднормено тегло, за които родителите казват, че са предирчиви към храната”, обяснява диетологът д-р Тара Харууд. Причината за затлъстяването е нерационалното хранене и липсата на отделни вещества. Във периода на израстване малчуганите се нуждаят от много витамини, минерали и микроелементи. Най-често децата страдат от недостиг на витамин D, витамин В и калций.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.