×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Болка в ставите и рисковете от нея

Възпалението – огънят в тъканите на тялото – се характеризира със зачервяване, затопляне, отичане и болка и това е първата ни защита срещу инфекции, дразнение или някакво нараняване. За жалост слабо болезненото хронично възпаление може да доведе до намалено качество на живот и развитието на дегенеративни болести като атеросклероза, ревматоиден артрит и чревни заболявания.

Болката и възпалението при дегенеративните ставни заболявания могат да бъдат облекчени с продаваните без рецепта средства като болкоуспокояващи и нестероидните противовъзпалителни лекарства. Тези средства, обаче, не спират развитието на артрита и другите ставни заболявания и може да имат сериозни странични ефекти. Според изследване от 1999 година публикувано в Списание за медицина на Нова Англия противовъзпалителните средства са отговорни за около 16 500 смъртни случая всяка година в САЩ.

Възстановяване чрез хранене

Хранителните добавки могат да дадат щадяща, ефективна, природна алтернатива за облекчаване на ставните болки. Учените са установили, че този подход може да намали наполовина дегенерацията на ставите като междувременно подпомага възстановяването и подобрява подвижността. Те са открили няколко хранителни съставки, които подпомагат здравето на ставите в дългосрочен план като помагат на тялото да намали болезненото възпаление, да изгради повторно хрущял и да смаже ставите.

Перфектната формула при болки. Продуктът OsteoMove на Natural Factors осигурява пълната гама от хранителни вещества, които намаляват хроничното и острото възпаление и подпомагат възстановяването на ставите и съединителната тъкан. Тази бързо действаща формула може да даде резултати само за една седмица.

OsteoMove включва ключови хранителни съставки за изграждане на ставите – глюкозамини, хондроитин и метилсулфонилметан (МСМ). Той съдържа комплексът InflamRelief, собствена плодова формула от седем плодови концентрата, които имат синергично действие за по-силен антиоксидантен ефект. Освен това OsteoMove съдържа стандартизиран екстракт от бозвелия и куркума, две противовъзпалителни билкови средства. Тази комбинация дава на тялото нужните хранителни вещества за поддържане и предпазване на съединителната тъкан, сухожилията, ставните връзки и хрущяли.

Ползи за здравето от OsteoMove

  • облекчава бързо хроничните болки
  • намалява рискът от поява на възпалителен артрит, както и неговата степен на развитие
  • подобрява здравето на ставите в дългосрочен план
  • ускорява подновяването и възстановяването на ставния хрущял
  • блокира вредното въздействие на свободните радикали върху клетките в ставите

Подпомага здравето на ставите и тяхното възстановяване. Клиничните опити показват, че възпалението може да бъде намалено и състоянието на ставите да се подобри, ако тялото си набави голямо количество важни хранителни съставки.

-Глюкозамин сулфат. Глюкозамин сулфатът се синтезира в тялото и е важен предшественик при образуването на хрущяли и други съединителни тъкани. Изследванията показват, че добавките с глюкозамин сулфат могат да спрат развитието на остеоартрит, ако той бъде установен преди да е настъпило необратимо увреждане на ставите. Доказано е, че приемът на добавки с глюкозамин сулфат води до значително намаляване на болките в ставите, сковаността, болезнеността, подуването, както и че подобрява функционирането на ставите. Дори когато учените го сравнили с действието на противовъзпалителни средства като ибупрофен, глюкозамин сулфатът довел до по-силно намаляване на болките и по-добро функциониране на ставите.

За разлика от това вещество, изследванията с глюкозамин хидрохлорид показват, че той много слабо облекчава болката, което води до извода, че серният компонент в глюкозамин сулфата има важно клинично значение. Сярата е жизненоважна за поддържане на нормалното количество вода в ставите. Хрущялите съдържат 65 до 80% вода, която предпазва ставите и помага за разпространението на хранителни вещества. Тъй като хрущялите нямат директно кръвообращение, те зависят от донесените чрез водата хранителни вещества, които се пренасят през синовиалната мембрана. Ако хрущялът бъде обезводнен, по-малко хранителни вещества достигат до клетките на хрущяла, което води до намалена способност за възстановяване при износване и разтягане.

За постигане на добра хидратация нашите стави съдържат вещества, наречени глюкозаминогликани, които се свързват с водата в хрущяла. Тези глюкозаминогликани, обаче, трябва да са силно сулфорирани, за да могат да свършат работата си. Намаленият прием на сяра може да бъде важен предразполагащ фактор за появата на артрит. Тъй като повторната хидратация е условие за излекуването, ефективният метаболизъм на сярата е задължителен. Това може да обясни защо учените са наблюдавали по-добри резултати с добавките, съдържащи глюкозамин сулфат, отколкото с тези с глюкозамин хидрохлорид.

-Хондроитин сулфат. Хондроитин сулфатът представлява 66% от произведените от тялото глюкозаминогликани и е основна част от съединителната тъкан. Подобно на глюкозамин сулфата, хондроитин сулфатът може да компенсира дехидратацията на хрущялите, което е от критична важност за спиране дегенерацията на ставите. Лабораторните изследвания са показали, че глюкозаминогликаните приложени  ин витро могат да спрат до 60% от ензимното действие на еластазата и хиалуронидазата. Тези ензими разрушават еластина, еластичните фибри в съединителната тъкан и хиалуроновата киселина, която се свързва с водата и прави ставите гъвкави.

Хондроитин сулфатът се синтезира в присъствието на глюкозамини. Трябва, обаче, да мине време преди нивата на хондроитин сулфат да се стабилизират. При става с остеоартрит, постигането на нормален метаболизъм в ставата се ускорява чрез осигуряването на готови молекули хондроитин сулфат. Клиничните опити показват, че приемът на добавки с хондроитин сулфат подобрява състоянието при болки и ограничено функциониране на ставите. Много от страдащите от остеоартрит намират за ползотворна комбинацията от хондроитин сулфат и глюкозаминогликани.

-МСМ. МСМ или метилсулфонилметан се среща в естествен вид в растителните и животински тъкани. Той, обаче, се разрушава при затопляне на храната, затова повечето хора не получават достатъчно МСМ с храната. Това вещество облекчава болката и възпалението и може да благоприятства излекуването на ставите, тъй като действа като донор на сяра. Сярата помага за поддържане и подсилване структурата на съединителната тъкан в ставите като формира кръстосани връзки чрез дисулфидни връзки.

Комплекс InflamRelief

Способността му да намалява разрушаването на клетъчните структури свързани с травми и дегенеративни заболявания е ключов елемент при облекчаване на болката. OsteoMove съдържа комплекса InflamRelief, собствена плодова формула от седем плодови концентрата (стандартизирани до 76% полифеноли), които действат синергично и осигуряват антиоксидантно действие, което намалява увреждането на клетките и тъканите. Загубата на клетъчна и тъканна функция води до по-нататъшна неспособност за възстановяване на увредените тъкани, което увеличава склонността към контузии, прекомерно възпаление, спазми и скованост на ставите.

Семките от грозде, малините и боровинките съдържат проантоцианидини, вид полифеноли, които са с 20 пъти по-мощно антиоксидантно действие от витамин Е и 50 пъти повече от витамин С. Задълбочени проучвания сочат, че тези полифеноли могат да се свържат с колагена и да подобрят неговата еластичност и гъвкавост. Колагенът е основният протеин в съединителната тъкан. Екстрактът от семки на грозде блокира активността на циклооксигеназа-2 и на други метаболити, свързани с възпалителния процес.

Червената боровинка съдържа големи количества салицилова киселина (активен компонент на аспирина) и може да намали възпалението и да подобри кръвообращението.

Ягодата съдържа антоцианидини, елагитанини, флавоноли като кверцетин и кемпферол, катехини и фенолни киселини.

Боровинката съдържа антоцианини, които намаляват риска от появата на няколко дегенеративни заболявания.

Екстрактът от сок от нар помага за поддържане целостта и функционирането на ставите чрез блокиране на ензимите, които допринасят за разрушаване на хрущяла при остеоартрит. Други проучвания сочат, че екстрактът от нар може да спре възпалението и увреждането на ставите при ревматоиден артрит.

-Растения с противовъзпалително действие. Смолата на тамяновото дърво в Индия, Boswellia serrata, се използва в традиционната аюрведична медицина от векове. Терапевтичната стойност на бозвелията като противовъзпалително, противоартритно и аналгетично средство е доказано чрез изследвания. Проучванията сочат, че киселините на бозвелията, активните съставки на смолата, потискат 5-липоксигеназата и HLE, ензими, които спомагат възпалението. Изследванията показват още, че тези киселини подпомагат синтеза на глюкозаминогликани. При плацебо-контролирано, двойно сляпо изследване, проведено на случаен принцип, екстракт от Boswellia serrata бил даден на 15 пациента с остеоартрит на колената. Други 15 получили плацебо. След 8 седмици при всички пациенти, приемали екстракт от бозвелия имало спад в болките в колената, повишена подвижност на колената и по-голямо изминато разстояние пеша. Случаите на подуване на коляното били намалели.

Куркумата е важно растение с лечебно и кулинарно предназначение, което произхожда от Индия и Азия. То има мощни противовъзпалителни свойства благодарение на високото си съдържание на куркумин. Куркуминът намалява възпалението като блокира производството на про-възпалителни ензими СОХ-2, LOX и азотен оксид синтетазата. Той е ефективен като кортизона и някои NSAIDs при лечение на острото възпаление, но без някакви отрицателни странични ефекти. Куркуминът ускорява възобновяването на тъканите и зарастването на раните.

-Колаген. Малко количество колаген тип II помага за потискане на възпалението при артрит на ставите. Пилешкият колаген се използва за лечение на болката при ревматоиден артрит и следоперативни болки в ставите. При пилотно изследване с продължителност 42 дни, на пет жени на възраст между 58 и 78 години, които страдали от сериозни болки в ставите, била дадена добавка чрез орален прием на 10мг дневно колаген тип II. Изследването открило голямо подобрение по отношение на болките, сковаността и движението на ставата.

-Хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина се среща в голямо количество в хрущялите, синовиалната течност, кожата и воднистата течност на окото. Изследванията сочат, че хиалуроновата киселина може да предотврати разрушаването на естествените омекотяващи бариери в ставите. При остеоартрит тази киселина може да блокира отделянето на ензими, които допринасят за разграждането на хрущяла. Пилотно клинично изследване показва, че ежедневният прием на хиалуронова киселина подобрява качеството на живот при възрастните хора с остеоартрит на колената.

-Бор. Борът е микроелемент, който е важен за здравето на  костите и за изграждането на мускулите. Изследванията до момента показват, че борът може да бъде полезен за намаляване на симптомите при остеоартрит.

-Манган. Намалената концентрация на манган в синовиалната течност на ставите се свързва с ревматоидния артрит. Липсата на манган намалява активността на аргиназата, което води до по-високи нива на азотен оксид, който задейства възпалителния процес при пациентите с ревматоиден артрит. Изследванията до момента показват, че манганът може да бъде полезен в комбинация с глюкозамин и хондроитин за намаляване симптомите на остеоартрит.

Дозировка. Вземайте по 2 таблетки дневно, за предпочитане с храна и според указанията на лекар. Облекчаването на болката ще бъде усетено до една седмица. Все пак използвайте минимум 4 седмици за по-добри резултати.

Безопасност. Някои хора може да изпитат лек дискомфорт на храносмилателната система  - подуване, запек или лошо храносмилане. По тази причина се препоръчва приема му с храна.

Взаимодействие с лекарства. Ако приемате антитромбоцитни лекарства и такива за разреждане на кръвта, консултирайте се с вашия лекар преди прием. Противопоказания. Ако имате камъни в жлъчката, язви на стомаха, запушване на жлъчния канал или прекомерна киселинността на стомаха, консултирайте се вашия лекар преди употреба.

OsteoMove на Natural Factors съдържа пълната гама хранителни вещества, които намаляват възпалението и болките в ставите, като подпомагат възстановяването и възобновяването на ставите и съединителната тъкан. Продуктът се предлага в няколко разфасовки.

Коментари (50)

    • Пепа Трашлиева
    • 2013-11-06 19:06:11
    Здравейте, звучи добре. каква е цената? Как може да се получи?
    • Ревита
    • 2013-11-07 16:20:49
    Здравейте, Цената е около 69 лв., но опаковката е достатъчна за курс от 2 месеца. Може да си я закупите от аптеките, или през нашия сайт ето тук Оставаме на Ваше разположение за допълнителни въпроси и уточнения :) Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg
    • Иван
    • 2013-11-21 18:25:41
    Здравейте! Страдам от двустранна коксартроза, преди 5 години ми имплантираха изкуствена тазобедрена става на левия крак и засега, слава Богу, там нещата са наред. Но другата става, която също е увредена, от доста време много ме боли. Вземал съм какво ли не - ДОНА, Артрогард, Реставит, Артростоп+ - почти нулев ефект. От лятото не можех да се движа без обезболяващо хапче (вземам възможно по-рядко и сравнително невинния БЕНАЛГИН) и не излизах без да се подпирам с канадка. На 10 ноември започнах да вземам Osteo Move. Още на третия ден усетих някакво подобрение, но не смеех да повярвам и да се зарадвам. Но вчера БЯХ НА РАЗХОДКА БЕЗ ОБЕЗБОЛЯВАЩО И БЕЗ КАНАДКА. Днес също. Дано наистина този път съм попаднал на нещо, което помага!
    • Еми Стоянова
    • 2013-12-11 09:23:17
    Моля да ми отговорите, помага ли този продукт за остеопороза. Благодаря.
    • Ревита
    • 2013-12-17 17:13:20
    Здравейте,Еми, Този продукт е предназначен за облекчаване на артритните болки и ставни изменения и няма директно отношение към остеогенезата при остеопороза. Ревита предлага Остео Прим Плюс за увеличаване на костната плътност. Д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Tzveta
    • 2013-12-12 20:01:08
    Здравейте! Препоръчва ли се при радикулит/плексит?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-12-17 17:26:55
    Здравейте, Както знаете , плекситът е възпалително заболяване на нервните коренчета в съответния плексус – раменен /брахиален/ или поясно-кръстен /лумбосакрален/. Съставките на остеомуув – колаген, хондроитин сулфат, глюкозамин и др. са насочени към възстановяване на ставните хрущяли. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Цветанка
    • 2014-01-25 18:45:35
    Здравейте,искам да попитам за тази хранителна добавка,майка ми има гонартроза и ве4е много я боли,трудно се движи.Про4етох добри отзиви за osteomove,но тя има проблем и със стомаха-киселини и жлъ4ка пълна с пясък или камъни не се вижда ясно от изследването,Въпроса ми е ще може да пие от тази хранителна добавка? Искам също да попитам има ли хранителна добавка,която да съдържа хиалуронова киселина + хондроитин + колаген тип 2.Благодаря.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2014-01-28 17:27:39
    Здравейте, Хидраплениш, 500 мг е такава добавка - съдържа хиалуронова киселина, хондроитин сулфат и колаген тип 2. Усвоява се лесно и не дразни стомаха и жлъчката. Ако артрозата е в напреднала фаза, хидраплениш може да е в помощ на основното медикаментозно лечение и физиотерапия. В Остеомуув активните съставки са в по-ниска концентрация, но пък е с по-богат състав. Опитайте 1 месец с едната, и ако не отбелязвате ефект, преминете на другата. Съчетавайте с кинезитерапия и физиотерапия. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Цветанка
    • 2014-02-02 20:01:37
    Здравейте,много благодаря за отговора, искам да ви кажа,4е заболяването на ставите на майка ми е от много години.На едното коляно има изкуствена става,но сега другото коляно е наполовината засегнато от гонартрозата.Живеем на село и няма никаква възможност за никаква терапия,и както Ви казах има проблем с жлъ4ката.Моля ,кажете ми коя хранителна добавка да вземем, та поне малко да и облек4и болката.В момента пие ставиен ве4е два месеца,но няма и минимален резултат. Благодаря
    • д-р Аелита Петрова
    • 2014-02-06 17:45:23
    Здравейте, Остеомуув 2 по 1 или Хидраплениш с МСМ 2 по 2 за 3 месеца и след почивка се повтаря. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Ели Ангелова
    • 2014-09-20 09:37:48
    Здравейте , Баща ми има силни болки в коляното. Диабетик е. Подходящи ли са при диабетици?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2014-09-24 16:22:54
    Здравейте, Както знаете, в състава на Остеомуув влизат глюкозамин, хондроитин, колаген, МСМ, Специален комплекс с антиоксидантно и възстановяващо хрущялите действие, и билки с противовъзпалителен ефект,които могат да намалят възпалението/съотв. болката/ в ставите, както се показва от редица клинични опити.Добавките с глюкозамин сулфат могат да спрат развитието на остеоартрит, ако той бъде установен преди да е настъпило необратимо увреждане на ставите.При дългогодишно заболяване от диабет, при начин на живот с недостатъчна физическа активност /какъвто е обикновено животът на българина/, има вероятност артрозно-артритните промени при вашия баща да са в по-напреднала фаза и необратими, което се доказва с рентгенови снимки.Освен това, приемът на глюкозамин от диабетици трябва да се проследява с особено внимание, тъй като е възможно добавката да повиши значително нивото на кръвна захар при хронична употреба и не се препоръчва в комбинация с антидиабетни медикаменти, защото стойностите на кръвна захар не могат да бъдат регулирани.Във вашия случай – ако баща ви няма глюкомер и не умее сам да проследява и регулира кръвната захар, продуктът не е подходящ за него. В противен случай може да опита с 1 опаковка, като всекидневно проверява кръвната захар. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • gergana
    • 2014-10-28 20:57:56
    Zdrvei te maikami ima problem s stavite i ima ujasni bolki kakvoli nee opitala ot lekarstvata i ni6to nei pomaga veche molqvi kajete mi nqkatvo bolko ospokoqva6to i vaspalitelno no naistina da ima efekt molqvi za savet i otgovor i tova OsteoMove 6tei pomogneli da spre bolkite molqvi pomognete mi
    • Любка
    • 2015-05-08 20:59:19
    Здравейте Майка ми приема L-тироксин и Синтром.Може ли да взема OsteoMove
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-05-18 16:15:22
    Здравейте, Не би трябвало да има проблем да приемате Остеомуув. Съставките на добавката не повлияват ефекта на медикамнтите, които посочвате. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Тодор Хуклев
    • 2015-08-21 07:53:25
    Здравейте, Може ли да се взима Остеомуув едновременно с Хидраплениш и ако може каква доза препоръчвате дневно. На 53 години съм, тегло 130 кг.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-08-24 16:33:10
    Здравейте, Продуктите съдържат високомолекулни биологично активни вещества, което при едновременното им приемане би натоварило бъбреците и е възможно да наруши функцията им, като се има предвид, че тези продукти се приемат най-малко 3 месеца. Не се приемат едновременно. Може да ги редувате по 3 месеца, почивка месец-два и повтаряте. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • таня
    • 2015-11-04 23:06:57
    Майка ми има рак с метастази в костите има силни болки на сгъвката на крака където е ябълката.. пие таргин за болките. Може ли да повлияе заздравяването на Коста...след седмица започваме химиотерапия. ..
    • Ревита
    • 2015-11-11 12:27:00
    Здравейте, Таргин е много силно обезболяващо средство, но за съжаление не може да помогне за възстановяване на костта. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Десислава
    • 2016-09-02 22:28:51
    Здравейте, от пет дни приемам таблетките, но още от третия ден започнах да усещам вагинален дискомфорт и парене.. възможно ли е някоя от съставките да предизвиква подобни оплаквания? Не приемам други лекарства и нямам промяна в хранителния режим, освен osteo move.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-09-12 16:11:40
    Здравейте, Вагинален дискомфорт и парене са оплаквания, които говорят за раздразнена вагинална лигавица или инфекция, което няма връзка с хранителната добавка. Необходима е консултация с гинеколог. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Емил Стоянов
    • 2016-11-07 21:35:38
    Здравейте д-р Петрова, Искам да ви помоля да кажете подходящо ли е да се приема "Osteo Move" едновременно с "Coxamin" или също ще натовари бъбреците? Все пак "Coxamin" е изцяло на растителна основа и се произвежда от калцифицирани Червени водорасли. Благодаря Ви предварително Емил Стоянов
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-11-11 15:40:13
    Здравейте, В Коксамин минералите и микроелементите са в минимални количества. Само Бор и Манган се съдържат и в двата продукта, но общото им количество не надвишава дневните нужди. Може да ги приемате заедно около 3 месеца по 1 - 2 пъти в годината. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • ibrahim
    • 2017-05-03 06:48:47
    Помага ли за дискова херния на L5-S1 Благодаря..
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-05-04 15:52:55
    Здравейте, Остеомуув съдържа основни хранителни вещества за поддържане функцията на костите, хрущялите и ставите, както и вещества с противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект /куркума, босвелия/ и може да помогне за профилактика при остеохондроза, и да подпомогне назначените болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства при дискова херния, но самостоятелно не може да овладее силен болков синдром. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Stojahka Теохарожа
    • 2017-06-12 12:52:26
    Колко време най-много може да се употребява?Аз го ползвам вече два месеца и съм много доволна!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-06-13 16:42:28
    Здравейте, Може да приемате Остеомуув без почивка около 6 месеца и след почивка от месец-два да го повторите. Ако сте доволна от ефекта, всяка година може да правите по 1 курс от 6 месеца. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Иван
    • 2017-10-17 17:22:03
    Здравейте, Тренирам от две години, но от няколко месеца чувствам леки болки в ставите на лявото ми коляно и десен лакът. Болкита отминава, но след време когато ги “забравя” и се претоваря започва пак. Според вас ще ми помогне ли Osteo Move да заздравя ставите си на конкретните места и има ли смисъл да го приемам? В момента пия витамини витал 0, креатин и аминокиселини. Благодаря предварително!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-10-19 16:35:24
    Здравейте, Напълно е възможно Остеомуув да ви помогне с обезболяващия, противовъзпалителен и възстановяващ ставния хрущял ефект, тъй като, според описанието на оплакванията ви, проблемът /остеоартроза/ е в начална фаза. Добре е да се консултирате с ортопед и по негова преценка да се направят изследвания, напр. рентгенография на ставите. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Иван
    • 2017-10-19 18:05:23
    Благодаря ви много за отговора! Но при мен болките са в покой. Докато тренирам не изпитвам дори и слаба болка.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-10-24 15:33:19
    Здравейте, Движението лекува ставите, тъй като при движение се стимулира кръвооросяването и лимфния отток, с което се подобрява метаболизма в ставата и околните тъкани. Понякога болката се усеща само в покой, тъй като тогава чувствителността за болка е по-силна /отпуснато тяло, малко дразнители, по-спокоен ум/. Така или иначе, това е сигнал, който трябва да се уточни при специалист. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Боян Стоянов
    • 2017-11-22 17:00:34
    Диагнозата ми е гастрит + рефлукс. Терапията е диета и Нексиум 40мг. за 2 месеца. Откриха ми и шиина спондилоза (ошипяване). Мога ли да приемам Остеомуув и подходящ ли е за спондилозата.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-11-29 16:40:50
    Здравейте, Може да приемате Остеомуув, но спондилозата е заболяване, което изисква комплексно лечение – медикаменти /хранителни добавки/ - кинезитерапия – физиотерапия. http://nkrehabilitation.bg/filiali/pavel-banya/ д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Михаил Янков
    • 2018-04-11 20:55:04
    Здравейте, относно, че куркума и босвелия лекуват това не отговаря на обе- ктивната истина.Аз лично съм ползвал тези два продукта по три месеца.Или общо 6месеца, без очакван резултат.
    • Sonia
    • 2018-04-12 08:29:05
    Здравейте, Бихте ли споделили с нас куркурма и босвелия на коя марка сте приемали и с каква цел? Благодарим Ви предварително! Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg
    • Красимира Николова
    • 2019-02-26 11:55:38
    Здравейте!Имам малки камъни в бъбреците освен болки в ставите.Ще се отрази ли този продукт на бъбреците?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-02-27 15:26:05
    Здравейте, Остеомуув не е противопоказан при „малки камъни в бъбреците“. Добре е да направите изследване на пикочна киселина в кръвна проба.
    • Теменуга Димитрова
    • 2019-10-12 09:02:52
    Здравейте, имам болки в коляното от 3 месеца. При направените рентгенови снимки не откриха промени. Не са ми правили ЯМР. Лекарите предполагат, че е възпаление на ставни връзки.Предписаха ми НПВС , след което инжекции Мелбек. Болките почти намаляха, но коляното е все още отекло . От 2 месеца приемам Реставит макс и искам да пробвам и Остеомуув. Трябва ли да направя пауза след като спра Реставит или мога веднага да започна с Остеомуув? И дали ще има ефект след като съставките и на двете са много сходни?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-10-16 16:14:15
    Здравейте, Може да започнете Остеомуув без почивка от Реставит. Необходимо е да го прилагате минимум 3 месеца за явен и траен ефект. И, както знаете, изключително важна е правилната рехабилитация.
    • Елица
    • 2019-11-04 12:34:10
    Здравейте, Приемам лекарсква Сероксат и Флуаксол плюс редица други хомеопатични медикаменти със същата цел. Преди няколко месеца ми откриха ошипяване на шийни прешлени и цервикална дископатия. Въпреки постоянстово в посещенията ми при кинезитерапевта , болката и дискомфорта не намалява. Бихте ли ми казали дали този продукт е подходящ и дали може да се комбинира със Сероксат и Флуаксол? Благодаря Ви Предварително, Елица
    • Борис Гинчев, Магистър-фармацевт
    • 2019-11-06 17:05:27
    Здравейте, Елица! Препаратът Osteo Move (ОстеоМуув) има многостранно действие върху костите, ставите и сухожилията поради съчетанието в него на всички главни хондропротектори и структурни елементи на съединителната тъкан - глюкозамин, хондроитин, колаген и хиалуронова киселина, наред с мощни антиоксиданти. Поради естеството на шиповете (екзостози), обикновено те не се повлияват пряко от хранителни добавки, но пък и често не се нуждаят от специално лечение (което най-често е хирургично и крие някои рискове, ако е в тази анатомична област). Дископатията обаче може да се повлияе положително от ОстеоМуув поради неговото антиоксидантно, противовъзпалително, регенериращо и като резултат обезболяващо действие. Докато шиповете се състоят от костно вещество, обмяната на вещества в което е забавена, междупрешленните дискове могат да получат значително подхранване с ОстеоМуув. Ценна съставка е хиалуроновата киселина, която играе ролята на смазващо средство, намаляващо триенето между дисковете между прешлените, а също и като осмопротектор – задържа водните молекули в мукопротеинния гел, разположен в сърцевината (nucleus pulposus) на диска и в пръстена (annulus fibrosus) от влакнест хрущял по периферията му. Eкстрактите от босвелия, куркума и флавоноидният комплекс имат допълнително противовъзпалително действие и стимулират възстановяването на увредените тъкани. Следователно, ако основната болка и дискомфорт идват от дископатията (което е най-вероятно), ОстеоМуув може наистина да Ви помогне, но за добър ефект трябва да направите два или три курса от по два месеца в рамките на една година, за да се натрупат активните компоненти и да подействат. Ако пък ошипяването притиска някой нерв или мускулно влакно, ортопедът може да предложи адекватно нелекарствено лечение. Не са известни взаимодействия на сероксат или флуанксол с колаген, глюкозамин или хиалуронова киселина; малко вероятно е да настъпи някакво значително взаимодействие между ОстеоМуув и тези лекарства. Босвелията няма известни взаимодействия с лекарства. Куркума реагира с някои лекарства, но не от тези лекарствени групи. Хомеопатичните продукти също нямат установени взаимодействия с хранителните добавки, освен със силно миришещи етерични масла като мента, камфор, анасон и (може би) лавандула, но такива в ОстеоМуув не са включени. Можете да продължите приема им по начина, по който са Ви назначени. Поздрави, Борис Гинчев, Магистър-фармацевт
    • Мария Стойчева
    • 2020-11-12 21:57:46
    Здравейте, От скоро получавам болки в ръцете, които понякога са придружени с подуване на пръстите. Посетих ревматолог, който му успокои, че нямам артрит. Подходящо ли е да използвам Osteo Move, тъй като имам автоимунно заболяване - улцерозен колит? Благодаря.
    • Магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2020-11-16 09:12:47
    Здравейте, г-жо Стойчева! Чрез компютърно-асистиран анализ на близо два милиона и половина публикации в медицинската литература, свързани с понятията „улцеративен колит“ и „ревматоиден артрит“, през 2019 екип от американски учени изясни, че значителна част от пациентите с улцерозен колит развиват за няколко години в по-малка или по-голяма степен и прояви на ревматоидния артрит, поради сходната им етиология и патогенеза. И при двете заболявания са открити общи гени и антигени като човешкия левкоцитен антиген (HLA-B27), интерлевкин-15 и имуноглобулин А; радиологичните находки в увредените тъкани също показват сходна картина на възпалителния процес. Щом ревматологът Ви е уверил, че нямате ревматоиден или друга форма на артрит, сигурно е така, но имайте едно наум, че не е изключено да има връзка между ставните симптоми и улцерозния колит, която невинаги е лесна за установяване. Няма конкретна причина, поради която да не може да се приема ОстеоМуув при улцерозен колит. В състава му няма компоненти, които да предизвикват или обострят язви, да свръхстимулират имунната система или да засилват възпалението и болката. Глюкозаминът и хондроитинът се понасят много добре от повечето хора, освен това значителна част от дозата им се усвоява, преди да достигне до дебелото черво. Хиалуроновата киселина ускорява заздравяването на рани и не е известно да се отразява зле нито на колит, нито на гастрит или язва – напротив, облекчава ги, когато е в по-високи концентрации. Колагенът понякога може да подразни стомаха, но до дебелото черво почти не стига поради хидролизиране още в тънките черва. Екстрактите от куркума се изучават активно като противовъзпалителни средства при редица стомашно-чревни заболявания, включително и УК. Смолата от босвелия е сравнима по ефекта си срещу колит със сулфасалазина, като дори леко го превъзхожда – обаче при по-високи от съдържащите се в ОстеоМуув дози. Плодовите полифеноли са антиоксиданти и естествена съставка на диетата, борът и манганът са микроелементи в микроконцентрации. Въпреки всички тези аргументи в „подкрепа“ на ОстеоМуув, започнете няколко поредни дни само с по 1 таблетка дневно, за да проверите поносимостта – съществуват индивидуални различия, не всички от които могат да се предскажат. След това, ако всичко е наред, преминете на обичайната доза от две таблетки дневно, за курс от 2-3 месеца. Поздрави, Борис Гинчев, Магистър-фармацевт
    • Билял
    • 2021-08-02 20:45:24
    Здравейте! На 69 години съм имам артроза с шипове, 3 камъчета по 2мм рядко се повишават. Мога ли да приемам това лекарство?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2021-08-04 09:40:07
    Здравейте, Не е противопоказано да се приема остеомуув при това състояние. Не оказва токсичен ефект върху бъбреците, не дава усложнения при бъбречно-каменна болест. Добре е да приемате повече вода, чиста водичка, която да Ви е вкусно да пиете, около 30 мл на кг/телесно тегло. За най-добър ефект би трябвало да се приема 2 пъти в годината по около 3 месеца. Добре е да приемате и омега -3 мастни киселини, напр. Omega-3 Triple Strenght / Омега-3 900 mg. Има противовъзпалително и противоболково действие при артрит и артроза. д-р Петрова
    • Лилия Михайлова
    • 2021-11-14 15:36:50
    Страхотни сте! Научих много от коментариите за което много благодаря. Аз пия елипсис за разреждане на кръвта 2 пъти по 2.5 мг. Мога ли да пия Остеомуув, Хидроплениш и нощна иглика? Въпросът ми е тези три добавки дали ще повлияят при разреждането на кръвта. Нямам предвид да ги пия едновременно, благодаря!
    Здравейте,

    Можете да пиете Еликвис и останалите хранителни добавки: Остеомуув, Хидроплениш и Нощна иглика. Не може да се получат никакви нежелани лекарствени реакции и взаимодействия между тях. Ето защо можете спокойно да ги приемате, без да се опасявате, че може да има неправилно повлияване на Еликвис от тези добавки. 

    Поздрави,
    д-р Ели Димитрова 

    • Недялка Костадинова
    • 2022-03-09 17:39:27
    Може ли да се ползва osteomove при бурсит на големия трохантер?

    Здравейте, 

    За бурсит най-подходящо е да вземате OsteoMove, тъй като бурситът е възпалително-дегенеративно заболяване. OsteoMove има много добър противовъзпалителен ефект, а в същото време съдържа вещества, които подхранват и възстановяват ставните структури и предпазват понататъшното им увреждане. Ето защо този продукт е най-подходящ във Вашия случай, без аналог. 

    Приемайте го 2х1 табл.по време на хранене в продължение на 4 месеца. 

    Желая успех! 

    д-р Ели Димитрова

    • Христина
    • 2022-09-26 17:02:30
    Може ли да се ползва ОСТЕОМУУВ заедно с метатрексат

    Здравейте!

    Няма известни неблагоприятни взаимодействия между метотрексата (MTX) и компонентите на ОстеоМуув – глюкозамин, МСМ, хондроитин, колаген, хиалуронова киселина, босвелия, куркума, микроелементи или плодови екстракти (полифеноли). За екстрактите от босвелия и специфично за босвелиевите киселини с главен представител ацетил-11-кето-бета-босвелиевата киселина (AKBA) е доказано, че има синергичен противовъзпалителен ефект в комбинация с метотрексат, по-силен от този на метотрексата самостоятелно. Наред с това, АКВА има антиоксидантен ефект и може да намали оксидативното увреждане на черния дроб и други органи, което MTX предизвиква. Линк към проучването: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874122002392

    По всичко изглежда, че ОстеоМуув може да бъде добро допълнение (но не и алтернатива!) на метотрексата при остеоартрит от автоимунен произход (ревматоиден).

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

    • Емилия Петрова
    • 2023-01-27 22:15:02
    На 52 г съм пия анимал флекс имам болки в коляното и пукащи стави мога ли да пия този продукт Пия л-тироксин 100 мг

    Здравейте,

    Някои от съставките, напр. глюкозамин, МСМ, хондроитинсулфат, хиалуронова киселина и т.н. се съдържат и в двата продукта, което надвишава допустимата дневна доза за тези вещества. Ето защо, не се препоръчва да приемате Анимал флекс и Остеомуув  заедно. Но все пак, има някои различия в състава, а и двата продукта са с доказан ефект. Може да ги редувате през 3 месеца в студените месеци и след почивка от 2-3 месеца през горещите месеци, да продължите, ако индивидуалната поносимост и ефект са добри за Вас. Не е противопоказано да се приемат с л-тироксин. Разбира се, знаете, че л-тироксин се приема рано сутрин и след 2 часа храна и други лекарства/добавки.

    Поздрави,

    Д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.