×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Сдружение "Алцхаймер" обяви, че над 100 хиляди българи страдат от деменция, а повече от половината от тях имат диагноза алцхаймер. Месечно за лекарства на човек са необходими 80 лева. Aко има адекватно лечение, активният му социален живот може да бъде продължен с 10 години, обяснява професор Стефка Янчева. От Сдружение "Алцхаймер" призоваха здравното министерство по-скоро да определи медикаментите, които ще се плащат от Здравната каса. Те ще настояват и за изготвянето на национален план, който да определи финансиране, ранна диагностика и социалните услуги за тези болни. Поради това, че близките на пациентите купуват памперси или плащат за болногледач, те невинаги могат да купуват и лекарства, обяснява професор Стефка Янчева.

От здравното министерство обясниха, че досега само един притежател на разрешение за употреба на лекарство за деменция е подал заявление в края на март и предстои комисията по реимбурсиране да го разгледа. Министерството подкрепя създаването на национален план за борба с деменциите, който да обхване медико-социалните аспекти на грижите за болните с участието на отговорните институции.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.