×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Пикногенол

Съвременната козметична индустрия предлага голямо разнообразие от хидратиращи продукти за подобряване състоянието на сухата, бързо старееща кожа. Техните ползи са безспорни, но за постигане на оптимален ефект, е необходимо да се комбинират с нутрикозметични диетични добавки за перорален прием, които осигуряват подхранване на кожата отвътре и ускоряват регенерацията й.

Едни от най-успешните нутрикозметични добавки за подобряване здравето на кожата отвътре, са продуктите, съдържащи Пикногенол (Pycnogenol®) – патентована съставка, препоръчвана от дерматолозите и доказала своята ефективност в клиничната практика.

Пикногенол притежава уникални биологични свойства и е едно от най-големите постижения на интегративната медицина. Редовната употреба на Пикногенол води до увеличаване хидратацията и еластичността на кожата, и забавяне процесите на стареенето й.

           

Какво представлява Пикногенол?

Пикногенолът е патентован растителен екстракт, получен от кората на борови дървета от вида Френска средиземноморска пиния (French Maritime /pinus maritime).

Пикногенол осигурява комбинация от високоефективни биофлавоноиди, включително катехин, таксифолин, епикатехин, процианиди и фенолови киселини като кафеиновата и ферулиновата киселина.

Най-често използваната форма от медицинските специалисти е стандартизираният водоразтворим екстракт, в който се съдържат 70 % процианидини и биофлавоноиди.

 

Какви са дерматологичните характеристики на сухата кожа?

Прекомерната сухота на кожата е едно от най-често срещаните дерматологични нарушения, засягащо всички възрастови групи. Основният проблем при този тип кожа е, че тя лесно се дехидратира, а нейните естествени защитни и антиинфламаторни (противовъзпалителни) механизми намаляват. В резултат клетките са подложени на интензивен оксидативен стрес, който ускорява процесите на стареене.

Дехидратираната кожа се характеризира със зачервявания, сърбеж и лющене, които в някои случаи могат да бъдат и ранни симптоми на диабет, нарушения в работата на щитовидната жлеза, синдром на Сьогрен и недостиг на определени витамини.

С напредване на възрастта, сухата кожа постепенно започва да губи своята еластичност, което е една от основните причини за появата на бръчки. Много фактори на съвременния живот (сух въздух с ниска влажност, продължително действие на климатични системи, ниски температури и др.) допълнително влошават състоянието на сухата кожа и ускоряват нейното стареене. Това налага използването на различни дълбоко хидратиращи и подобряващи еластичността на кожата средства, особено във възрастта след 50 години.

 

Как помага Пикногенолът?

Основната биологична функция на Пикногенол, е антиоксидантната му активност в организма. Клинични проучвания потвърждават, че той има до 20 пъти по-силен ефект от витамин С! В ролята си на антиоксидант, той защитава клетките от оксидативния стрес и намалява вредата от него.

Благодарение на своята мощна комбинация от биологично активни вещества и водоразтворимия си характер, пикногенолът потиска активността на специфични ензими, които причиняват провъзпалителни  реакции. В резултат количеството на свободните радикали в клетките намалява, подобрява се структурата на колагена, увеличава се естествения синтез на хиалуронова киселина. Това подобрява хидратацията на кожата, спомага за възстановяване на нейната здравина и еластичност и ограничава появата на бръчки.

Последни клинични проучвания доказват и защитното въздействие на Пикногенола срещу UV лъчите на слънцето – водещите фактори, отговорни за преждевременното кожно стареене. 

С подобряване на хидратацията, появата на зачервявания значително се редуцира, а белезите стават по-малко видими.

Пикногенолът оказва благоприятно въздействие и върху косата и ноктите като ги прави по-здрави и устойчиви на външни влияния.

Тъй като стимулира синтеза на колаген в кожата и регенерацията на кожните клетки, Пикногенол е особено полезен за жени в постменопаузалния период.

 

Ползи от пикногенола при жени в менопауза

Много от жените, които прилагат суплементиране с Пикногенол  откриват, че този екстракт има положително въздействие върху целия организъм, не само върху състоянието на кожата.

Най-новите клинични проучвания доказват, че продължителната употреба на Пикногенол води до цялостно облекчаване симптомите на менопаузалния дискомфорт, включително топли вълни и нощно изпотяване, промени в настроението, понижено либидо и на вагинална сухота. Някои от дамите отбелязват и увеличаване на енергията и работоспособността.

 

Други приложения на Пикногенола

Благодарение на своята висока антиоксидантна активност, Пикногенолът е обект на бъдещи научни изследвания и вероятно би бил полезен в терапията на възпалителни заболявания като алергична астма и някои видове алергии.

Доказано е, че Пикногенол подпомага метаболизма на глюкозата и въглехидратите, съдейства за правилното им усвояване от организма, което позволява приложението на този продукт при диабетно болни.

Във всеки случай обаче, при диагностицирано заболяване е необходимо да се консултирате с лекуващия Ви лекар преди суплементиране с Пикногенол.

 

Под каква форма да прилагаме пикногенола?

Най-често Пикногенолът се приема под формата на капсули, но може да бъде прилаган и локално под формата на капки. Независимо от начина му на употреба, за получаване на задоволителен ефект, е необходим продължителен прием и използване на продукт на сертифицирана марка с доказана ефективност. Всички продукти, съдържащи пикногенол, които Revita.bg предлага, отговарят на международните стандарти за качество и чистота на производство.

 

Каква е препоръчителната дневна доза?

Необходимо е винаги да се спазват указанията на лекарите или на производителя и да не се превишава препоръчителната дневна доза. Най-често се прилага доза, варираща между 60 и 200 mg дневно.

 
Възможни ли са странични ефекти?

Няма документирани случаи на сериозни странични ефекти, свързани с употребата на Пикногенол – той е напълно безопасен при прилагането му в препоръчителните терапевтични дози.

Възможно е да предизвика някои леки странични ефекти, най-често стомашен дискомфорт и нарушено храносмилане. Употребата му от деца и бременни жени изисква консултация с педиатри и АГ специалисти.

Пикногенол не се препоръчва за употреба при болни с ревматоидни заболявания като лупус, множествена склероза и др.

 

Заключителна част

Като един от най-добре проучените и описани биофлавоноиди, Пикногенол е доказан и мощен източник на здраве за кожата. Използването на този екстракт осигурява забавяне процесите на стареене на клетките и висока имунна защита за организма.

 

 

Използвани източници:

https://blog.davincilabs.com

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/dry-skin

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Димитър Жиланов

Завършил съм Медицина в Медицински университет, София през 2019 г.
Интересувам се от здравословен начин на живот и суплементиране с хранителни добавки. Личното ми мнение е, че те могат да бъдат много ефикасни за здравето и правилното функциониране на организма. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.