×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Победете стреса по празницитеОстава съвсем малко до празниците и навсякъде около вас грейват светлинки, подскачат усмихнати джуджета и снежанки. Доброто настроение е част от коледния дух. Много хора обаче копнеят почивните дни да свършат и всичко да си дойде по местата. Доказано е, че по празници човек е склонен да яде повече, за харчи повече и... да се притеснява повече. Най-вероятно Нова година ще се окаже, че сте уморени, изнервени, разорени и с няколко килограма отгоре. Всъщност не е нужно да става така. Ще ви предложим няколко интересни съвета, които могат да направят наближаващите празници много приятни.

Онлайн пазаруване
Много хора мразят да пазаруват по Коледа, защото не могат да се справят с огромните тълпи окупирали магазините. Плачещи деца, гневни родители, изнервени баби и дядовци. Решението е пазаруването онлайн. Може да купите всичко – от бонбони, до нов телевизор. На вас ще остане само удоволствието да опаковате подаръка. Revita.bg вече също предлага онлайн пазаруване. Ако решите да се запасите с витамини, минерали или хранителни добавки, трябва само да кликнете с мишката и поръчката ви ще пристигне у дома.

Спокоен сън
Безсънието може да доведе до редица здравословни проблеми – от наддаване на тегло, до депресия. Много хора срещат проблеми със съня по празниците. Забравете за телевизора, компютъра и телефона в спалнята. Лягайте си винаги по едно и също време. Може да подпомогнете съня си с комбинацията от валериан, хмел и шлемник. Тези билки действат успокояващо и ще ви пренесат в страната на Морфей.

Спорт всеки ден
Упражнявайте се поне по 20 минути всеки ден. Това ще подобри кръвообръщението в организма и ще ви помогне да изгорите няколкото допълнителни калории, които сте поели с празничния обяд. Разхождайте се, танцувайте или вдигайте гирички. Няма значение какво правите. Най-подходящият момент за спорт е сутрин след ставане.

Повече плодове и зеленчуци
Празниците често изкушават с тежки салати, добре изпечени меса и шоколадови пасти. Не забравяте обаче да хапвате повече плодове и зеленчуци между всичките тези ястия. Излишната захар, скрита в празничния обяд, рязко вдига и сваля кръвната захар. Ето защо най-добре е да ядете плодове и зеленчуци винаги, когато можете.

Без изкушения
Не купувате торба с бонбони и шоколадови изкушения във формата на Дядо Коледа. Направете списък със здравословни покупки и го следвайте стриктно, когато отидете на пазар. Заложете на здравословните ядки и фибри. Може да си позволите малко шоколад, но нека да е черен.

Сбогом на алкохола
Проучване, проведено наскоро показа, че голяма част от калориите, които поглъщат младите хора са под формата на алкохол. Ето защо те често имат проблеми с теглото и не могат да отслабнат дори и да се подложат на най-стриктни диети. Виното, бирата и уискито могат да причинят много повече поразии, отколкото няколко бонбона или огромен шоколад. Топлите напитки като горещия шоколад със сметана или с ром също не са за подценяване. Ограничете и безалкохолните. Най-добре комбинирайте обяда или вечерята си с прясно изцедени сокове, чай или вода.

Коментари (2)

    • vili tomova
    • 2013-12-19 20:19:37
    ИНТЕРЕСУВА МЕ ПРЕДИМНО ДЕЙСТВИТО НА ВИТАМИН В4
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-12-27 13:37:27
    Здравейте, Вит. В4 /холин/ се отнася към т.н. витаминоподобни вещества. Биологичната му роля е твърде разнообразна. Притежава мощно липотропно действие – подпомага метаболизма на мазнините. Участва като структурен компонент на фосфолипидите (лецитин и свингомиелин), градивен елемент на клетъчната мембрана и ацетилхолина, участващ в пренасянето на нервните импулси в синапсите/място на контакт между две клетки, от които поне едната е нервна клетка, неврон/. Като липотропен фактор холинът участва в синтезата на фосфолипидите в черния дроб и осигурява бързото му освобождаване от мастни киселини.При недостиг на холин внасян от храната, или при недостатъчната му биосинтеза в организма се забавя образуването на фосфолипиди в черния дроб, задържат се и се натрупват мастни киселини, вследствие на което се получава чернодробна мастна инфилтрация. Активирането на мастния метаболизъм повишава апетита. Холинът участва в преноса на мастните киселини от черния дроб към съответните мастни депа, и затова приемането му без съответната диета и физическа активност, които да помогнат за разграждането на мазнините, води до напълняване. Холинът оказва влияние на белтъчната и липидната обмяна и участва в обезвреждането на редица вредни за организма вещества. Взема също участие в процесите на кръвотворене, и резорбцията на мастните киселини в червата.Като хранителна добавка се приема при проблеми в черния дроб /мастна инфилтрация/ и за подпомагане мозъчната функция - епилепсия, болест на Паркинсон, на Алцхаймер, нервномускулни заболявания, аутизъм и др. д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.