×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Диабет затлъстяване

Берберин – това натурално, хранително вещество предизвика истински фурор в индустрията на природни продукти! С всеки изминал ден, берберинът става все по-популярен сред хората с афинитет към лечението с билки и здравословното хранене.

Оказва се, че берберинът има огромно превъзходство пред редица други, дори по-популярни ингредиенти с антиоксидантни свойства. Причината за това е, че неговите положителни ефекти не познават граници – отличава се с широкоспектърни свойства, които повлияват симптомите при диабет, високи нива на холестерола, затлъстяване (особено в абдоминалната област), деменция и много други! Особено голям интерес предизвикват резултатите от скорошни изследвания, проведени върху действието на берберина, според които този мощен антиоксидант предлага изключителни ползи и при посттравматични стресови разстройства!

Благодарение на съществените клинични ползи, които осигуряват, берберино-съдържащите растения са на почит сред билкари и специалисти по съвременна природна медицина. Още от началото на 20-те години на миналия век в много държави по света и особено в Китай, берберинът постепенно влиза в ролята на природно лекарство с широк спектър на приложение.

Берберинът е алкалоид, открит в корените на растенията златен корен, кисел трън (Berberis vulgaris), орегонско грозде, коприва. Сред тях, киселият трън е може би най-добрият източник на берберин. В случай, че решите да си правите настойка от растението обаче, бъдете внимателни – при предозиране корените и кората на киселия трън могат да бъдат отровни. Ако нямате необходимите познания, най-добре изберете екстракт от корена на растението – там пропорциите и количествата са точно спазени и подобен риск не съществува!

Резултати от клинични изпитвания, проведени през последните няколко години сочат следните ефекти на берберина:

-подпомага състоянието при диабет тип 2 и в редица случаи доста по-успешно дори от конвенционалните медикаменти, включително онези със съдържание наMetformin hydrochloride;

-контролира липидния профил по-добре, отколкото статините;

-понижава нивата на кръвното налягане както конвенционалните антихипертензивни лекарства, но без  да предизвиква техните странични ефекти;

-подобрява функционирането на черния дроб и противодейства на процесите, които водят до затлъстяване;

-има изключително полезни ефекти по отношение на храносмилането и микробиома;

-осигурява ползи при болест на Алцхаймер и болест на Паркинсон;

Берберинът заслужава повече внимание дори от куркумина – друг широкоспектърен антиоксидант, открит в корена на куркумата, със силни противовъзпалителни свойства.

Диабет, затлъстяване, висок холестерол – решението е берберин! Науката вече разполага с впечатляващо количество клинични изследвания, които потвърждават, че берберинът успешно контролира нивата на липидите, кръвното налягане и кръвната захар. Това той постига чрез поредица от сложни механизми, включително способността му да активира ензима АМР-активирана протеин киназа (AMPk), който се намира във всяка клетка на тялото и е главното действащо „лице“ в енергийния метаболизъм. Този ензим играе ключова роля по отношение на мастната тъкан и по-специално – на подкожните коремни мазнини и висцералната мастна тъкан. Ето някои от последиците от ниската активност на AMPk:

-ускорено стареене;

-хронично възпаление;

-високи нива на холестерола и триглицеридите;

-затлъстяване в коремната област и талията, и наднормено тегло;

-инсулинова резистентност;

-митохондриална недостатъчност и дисфункция;

-невродегенеративни заболявания;

-лош контрол върху кръвната захар.

Очевидно е, че като ефективен активатор на AMPk, берберинът може да се справи с всички последствия от понижената активност на този ензим.

Но полезните свойства на берберина съвсем не приключват до тук… Берберинът упражнява още много други ефекти, включително в храносмилателния тракт, където подобрява микробиома. Той е ефективен и в терапията на повечето гастроинтестинални инфекции, давайки резултати далеч по-добри от тези на антибиотиците.

Двойно-слепи проучвания показват, че алкалоидът елиминира диария, причинена от различни видове паразити и инфекциозни организми като E. Coli, Shigella dysenteriae, Salmonella paratyphi, B. Klebsiella, Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, Vibrio cholerae.

Предимство на берберина пред антибиотиците е, че упражнява селективно антимикробно действие – насочва се към широк спектър от болестотворни организми, включително Candida albicans, бездаунищожава полезните бактериални видове като лактобацили и бифидобактерии.

Нови изследвания: берберинът срещу посттравматично стресово разстройство. Посттравматичното стресово разстройство е стрес-индуцирано психиатрично разстройство, развиващо се в отговор на травматично, животозастрашаващо събитие. Характерните признаци са тревожността и страха.

Посттравматичното стресово разстройство (PTSD) е стрес-индуцирано психиатрично разстройство, което може да се развие в отговор на травматично, животозастрашаващо събитие. Характерните признаци включват тревожност и страх.

Как се включва берберинът и тук? Всичко тръгва от откритие, дело на изследователи от голям университет в Сеул, Южна Корея, според което берберинът предоставя ползи в лечение на наркотични зависимости. Оказало се, че механизмите, чрез които въздейства в тези случаи, упражняват полезни ефекти и срещу симптомите на посттравматично стресово разстройство.

За да изпробват истинността на своята хипотеза, учените използвали плъхове, които били изложени на интензивен стрес за дълъг период от време, но същевременно получавали своята ежедневна доза берберин.Поведенческите реакции на плъховете разкрили, че приемът на берберин е довел до значително намаляване на тревожното поведение и много по-добро справяне с изкуствено създадените стресови ситуации. Оказало се също така, че берберинът противодейства и на неврохимичните аномалии в мозъците на плъховете. Авторите на изследването са категорични, че берберинът помага на мозъка да преодолее стреса и значително смекчава чувството на страх.



Берберинът е безопасен и се понася отлично от организма. Стандартната дозировка за беберин е 500 mg два до три пъти дневно преди хранене.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.