×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамини и минерали

 

Всяка майка иска да осигури най-доброто за бебетo си, дори още преди то да се е появило на бял свят. Все повече жени решават да приемат витамини през периода на бременността и това е разбираемо – те искат да осигурят най-доброто за бебето си още преди да се е появило на бял свят, за да поеме по земния си път здраво и силно. Тази грижа обаче, трябва да продължи без прекъсване и след раждането. С израстването, е препоръчително децата постоянно да бъдат подхранвани с витамини и микроелементи, които да осигурят на организма им пълноценно функциониране. Как обаче да разберете кои точно витамини са нужни за малкото ви съкровище? В следващите редове ще намерите полезните съвети, които могат да ви ориентират за нуждите на детето ви.

Въпреки че не всички мнения на специалистите съвпадат, има положения, за които педиатрите са единодушни. Безспорен факт е, че има няколко витамина, които са от решаващо значение за развитието на детето още от най-ранните месеци след появата му! Ето кои са те!

Витамин D3. Препоръчван е единодушно от педиатрите. Полезен за всички бебета, независимо дали са на кърма или на изкуствено мляко. Това се обяснява от факта, че през първите месеци след раждането си, бебетата не се излагат достатъчно на слънчева светлина която, както е добре известно, е основен източник на витамин D. Липсата му може да се превърне в причина за появата на рахит – заболяване, характеризиращо се с омекване на костите и отслабване структурата на опорно-двигателния апарат. Витамин D3 на капки спомага за пълноценното абсорбиране на минералите калций и фосфор, които на свой ред са важни за формирането на здрави и силни кости. Качествените капки витамин D се разпознават по това че нямат добавени ГМО, глутен, соя, подобрители и консерванти. И въпреки че кърмачетата получават известни количества витамин D от майчиното мляко, твърде често то никак не е достатъчно. От друга страна пък е известно, че излагането на пряка слънчева светлина е опасно за бебетата, тъй като кожата им все още е прекалено чувствителна. Прекомерното излагане на директни слънчеви лъчи еднозначно влияе зле на малките, ето защо капките витамин D3 са един много добър начин бебетата да получават този така необходим за костите витамин, без това да бъде свързано с какъвто и да било риск за здравето им.



Витамин С. От изключителна важност е не само за малките, но и за възрастните. Известен е с ценното си свойство да подпомага възстановяването на тъканите. При децата е от особено значение, тъй като поддържа в добро състояние венците им, разбира се – и имунитета, както и способността му да възстановява червените кръвни телца в случай на инфекции. Повечето бебета на кърма не се нуждаят от допълнително стимулиране с витамин С, освен в случаите когато самите майки имат недостиг. При по-големите деца, липсата на витамин С се появява по-често, когато в диетата не присъстват достатъчно храни, които го съдържат. Качествените добавки витамин С за малките не съдържат глутен, соя, ГМО и други добавки, и са с приятен цитрусов вкус, който да улеснява приема им.



DHA (Докозахексаенова киселина). Неслучайно бива наричана храна за мозъка. Тя трябва да бъде доставяна на бебето още докато е в утробата и особено през последното тримесечие от бременноостта. Освен за мозъка, тя е изключително важна и за нормалното развитие на зрението, особено в периода след шестия месец, когато обикновено детето постепенно започва да се отбива от майчината кърма. В естествен вид се намира най-вече в рибата, но пък за повечето майки-кърмачки не е препоръчителна честата ѝ употреба, защото е възможно да съдържа живак и други тежки метали. Проведено научно изследване доказва, че наличието на достатъчни количества докозахексаенова киселина при деца на около 2-годишна възраст подобрява значително способността им за концентрация и за задържане на вниманието. С израстването обаче, количеството DHA в организма правило намалява, и то поради простата причина, че в масовия случай децата не консумират достатъчно риба. Именно поради тази причина, приемът й под формата на хранителна добавка може да бъде от изключителна полза за подрастващите. Установено е също, че за децата е много полезно комбинирането на витамин D3 и докозахексаенова киселина. Има специални хранителни добавки, комбинация 2 в 1 именно на тези елементи.



Предвид факта, че в повечето случаи добрата и балансирана диета остава само  добро пожелание, подсилването й с хранителни добавки се явява един лесен и удачен вариант за допълването на дневните нужди на децата. Само не забравяйте важния показател за качеството на хранителните добавки за деца, а именно - в тях да не присъстват ГМО, соя и глутен!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.