×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Витамин К2  



Наистина ли К2 е витаминът с най-съществени ползи за сърдечно-съдовото здраве? Според ново проучване отговорът е повече от положителен. Оказва се, че К2 предотвратява втвърдяването на артериалните стени и риска от атеросклероза.

Новото клинично проучване потвърждава изключително силното противодействие на витамин К2 срещу артериална скованост. Втвърдяването на артериите може да е резултат от натрупване на калций в тях, а К2 под формата на менахинон-7, чрез активиране на K2-зависимите протеини, отклонява калция от кръвоносните съдове и го насочва към костите.

Основното заключение е, че допълнителният прием на к2 (менахинон-7) попълва недостига на така важния витамин и предотвратява втвърдяването и калцирането на артериите. Констатациите от това проучване потвърждават, че субклиничният дефицит на К2 е сериозен рисков фактор за кардио-васкуларното здраве. Добрата новина е, че приемът на хранителни добавки с К2 (менахинон-7) коригират дефицита и поддържат артериите в много добро състояние.

В новото проучване, публикувано в Journal of the American Society of Hypertension (Журнал на американското дружество по хипертония) участват 60 души с трансплантиран бъбрек и субклиничен дефицит на К2. Изследователите искат да разберат дали витамин К2 ще компенсира недостига и ще повлияе на артериалната скованост. Резултатите показват, че приемът на 360 мкг К2 (като менахинон-7) дневно в продължение на 8 седмици значително подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Резултатите от това проучване са наистина зашеметяващи, особено като се има предвид, че ползите от К2 настъпват само 8 седмици след приема!

Продължителният прием на добавки с К2 под формата на менахинон-7 ще има дългосрочни ефекти върху сърдечно-съдовото здраве, категорични са авторите на проучването.

Към момента в Европа се провежда двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване върху менахинон-7 и ефективността му при коронарна сърдечна болест. Целта е да се установи дали витаминът може да предотврати калцирането на коронарните артерии.  

Ползите на К2 не свършват дотук…

Благодарение на способността си да отклонява калция от артериалните стени и да го насочва към костите, К2 участва и в изграждането на костната матрица. Експеримент, проведен през 2016 г. върху 148 жени в постменопауза, които били подложени на комплексна терапия с прием на витамин К2 и витамин D3, доказва това твърдение. Участничките били диагностицирани с остеопения - костната им плътност била по-ниска от нормалната, но не толкова, че да може да се говори за остеопороза. Резултатите от изследването показали, че дозата от 375 мкг витамин К2 всеки ден поддържа костната структура и плътност. При жените от плацèбо групата всички костни маркери били влошени.

Публикуваният през 2017 г. преглед на влиянието на витамин К2 върху здравето на костите заключава, че коригирането на хранителните недостатъци във витамин К2 в комбинация с витамин D и калций намалява честотата на костните фрактури при деца и млади възрастни.

Корекциите в хранителния дефицит на К2 чрез допълнителен прием на К2 в комбинация с D3 (холекалциферол) значително намалява честотата на костните фрактури дори у по-възрастни хора, категорични са специалистите.



Децата също имат нужда от витамин К2!

Само 45 mcg К2 дневно е необходим в детска възраст, за да се поддържа статуса на този изключителен витамин в организма, да се подобри активността на остеокалцина - K-зависимия протеин, отговорен за здравето на костната матрица.

Нивата на К2 по време на юношеството са от ключово значение за намаляване на риска от остеопороза и други заболявания на костите. „Добавянето на К2 към хранителния режим през този период допринася изключително за изграждането на „костната банка“ и ограничаване на кардио-васкуларни рискове“ - твърди Владимир Бадмаев, основател на American Medical Holdings.

Коментари (3)

    • Димитър Димитров
    • 2018-01-31 15:11:06
    Написаното е вярно. Аз от години вземам К2 а да спра калцификацията на съдовете си, но не е ясно дали това ще стане. По-добре е приемането да да се изършва в по-ранни години.
    • КРАСИМИР
    • 2018-02-09 10:43:41
    С ИНФАРКТ СЪМ И ТРИ СТЕНТА МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕ ТОЗИ ВИТАМИН ЗА ЛОШИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ И КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ
    • д-р Аелита Петрова
    • 2018-02-14 17:24:14
    Здравейте, По-подходящ е Advanced Cholesterol Formula (Холестерол формула). д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.